Surface-Pro-211

Microsoft a introdus procesoare mai puternice în modelele fabricate mai recent în seria Surface Pro 2, la 1.9GHz, fără a anunța public acest lucru. Un exemplu poate fi văzut pe forumurile answers.microsoft.com, unde câțiva utilizatori au descoperit că tabletele returnate și înlocuite au un procesor nou, mai rapid., față de modelul inițial, la 1,6 GHz.

Acest lucru poate fi deranjant pentru cei care au achiziționat recent tabletele Surface Pro 2 cu procesorul la 1,6 GHz pentru că se pare că diferențele între cele două modele de procesoare nu sunt chiar de ignorat, așa cum se vede în tabelul următor:

Serie procesor i5-4200U i5-4300U
Clock Speed 1.6 GHz 1.9 GHz
Max Turbo Frequency 2.6 GHz 2.9 GHz
Embedded Options Available No Yes
Graphics Max Dynamic Frequency 1 GHz 1.1 GHz
Intel vPro Technology No Yes
Intel Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) No Yes
Intel TSX-NI No Yes
Trusted Execution Technology No Yes

După cum se vede, noul procesor nu este doar mai rapid, ci oferă și performanțe superioare pe partea de grafică și pe partea de virtualizare.

via WinBeta

P.S. The Verge scrie că a primit un răspuns despre aceste modificări de la un reprezentant (spokesperson) Microsoft:

Microsoft face în mod obișnuit mici modificări la componentele interne pe durata de viață a unui produs, bazate pe numeroși factori, inclusiv parteneriate cu furnizorii, disponibilitate, și valoare pentru clienți. La orice schimbare hardware sau software ne asigurăm că experiența cu produsul rămâne excelentă pentru utilizatori.

Dacă ați achiziționat de curând Surface Pro 2, ce procesor are tableta voastră ? Cum vi se pare această modificare, este ea una minoră ? Lăsați o părere la comentarii.

Back To Top
Search