US_Prd_Bx_Tilt_L_Win_7_GenericUn comunicat de presă Microsoft România publicat ieri (17 noiembrie 2010) arată că unul din doi utilizatori este îngrijorat de pierderea sau furtul datelor personale din cauza software-ului piratat, iar un studiu la nivel global arată că 80% dintre consumatori vor să afle mai multe informații despre riscul utilizării produselor contrafăcute.

38.000 de utilizatori din 20 de țări au fost intervievați despre opiile lor privind software-ul piratat. Rezultatele arată că utilizatorii se tem de pericolele utilizării software-ului contrafăcut: unul din trei utilizatori sunt de acord că softul piratat nu este sigur, pierderea sau furtul datelor personale fiind primul motiv de îngrijorare. Pentru un consumator, nu numai avantajele imediate ale unui sistem funcțional dar și economiile obținute pe termen lung din întreținerea PC-ului se constituie în argumente pentru achiziționarea unei licențe Windows în varianta preinstalată pe calculatoarele nou achiziționate – cel mai mic preț disponibil pe piață la acest moment.

Potrivit datelor publicate, 70% dintre respondenți consideră că software-ul original este mai sigur, mai stabil și mai ușor de întreținut. Majoritatea celor chestionați – 73% dintre respondenți, spun că ar achiziționa software original daca ar avea de ales și mai mult de două treimi consideră că utilizatorii trebuie să aibă grijă atunci când cumpără software și să se asigure că acesta nu este contrafăcut.

Marilena Ionașcu, License Compliance Manager, Microsoft România spune că „sunt două întrebări la care utilizatorii așteaptă răspunsuri clare: de ce să aleagă software original și cum să distingă software-ul original de cel piratat.”

Microsoft România (MS RO) a demarat o campanie de informare care își propune să ofere răspunsuri celor două probleme. Astfel, potrivit MS RO, principalele avantaje ale utilizării programelor software originale sunt: accesul permanent la actualizări de securitate și suport tehnic oferit de Microsoft și de partenerii companiei, protecție antivirus, antispyware și antimalware gratuită prin Microsoft Security Essentials, integrarea facilă cu produsele hardware, software și cu alte servicii. În ceea ce privește a doua problemă – cum să fii sigur că ai ales un produs software original – Microsoft recomandă utilizatorilor să acceseze site-ul www.howtotell.com, disponibil și în limba română.

Având ca punct de plecare seria de evenimente din cadrul Consumer Action Day, Microsoft România lansează o campanie de comunicare si informare in sprijinul consumatorilor care cuprinde: spot TV, elemente de comunicare online și social media, precum și tactici de PR. Campania își propune să prezinte în detaliu de ce e bine sa alegem software original, prezentând atât avantajele acestui lucru, cât și riscurile la care ne expunem în cazul utilizării software-ului piratat, și, de asemenea, cum facem diferența între software-ul original și cel contrafăcut.

Campania este prezentă pe www.fii-destept.ro.

Teasingul l-am făcut și eu aici

Back To Top
Search