Windows-7-generic

La sfîrșitul lunii februarie 2010, Microsoft a lansat un pachet de actualizare pentru tehnologia Windows Activation, mai precis pentru modulele de activare și validare din Windows 7.

Ce este acest pachet și ce face el ?

Denumit Windows Activation Technologies Update for Windows 7, pachetul detectează peste 70 de exploit-uri cunoscute legate de activare.
Aceste exploit-uri mai sunt cunoscute drept crack-uri sau hack-uri și alte tentative de a păcăli sau de a compromite modulele de activare.

Este vorba despre update-ul KB971033 din 23 februarie 2010 care verifică integritatea licenței și activării Windows.
Update-ul va verifica dacă versiunea de Windows 7 instalată pe calculatorul tău este originală sau nu și se va asigura că mecanismul de activare nu este afectat de programe sau exploit-uri.
Programul de verificare rulează pe toate versiunile de Windows 7 și este disponibil online din 16 februarie la http://www.microsoft.com/genuine și din 17 februarie de la Microsoft Download Center.
Spre finalul lui februarie va fi oferit și prin Windows Update, dar nu se va instala automat. Totuși el va figura în lista de patch-uri ca un update important.

Cum funcționează ?

Odată instalat, acest update protejează clienții identificînd exploit-urile cunoscute de activare care le afectează experiența PC. Dacă este găsit un asemenea exploit, Windows va afișa un avertisment și va sugera cîteva opțiuni pentru rezolvarea acestei situații – în majoritatea situațiilor prin doar cîteva clickuri.
Windows 7 Not Genuine

Ce se întâmplă pe sistemele activate corect ?

Sistemele pe care rulează Windows autentic, care nu au probleme legate de activare vor funcționa normal în continuare, pachetul de actualizare rulînd în fundal, protejînd sistemul.

Ce se întâmplă pe sistemele activate incorect ?

Dacă Windows nu este autentic, sistemele de notificare incluse în Windows 7 vor informa utilizatorul că Windows nu este original, afișînd casete de dialog cu opțiuni privind detalierea informațiilor despre problemă și informații despre modalitățile de a achiziționa Windows Autentic.
hqdefault
Wallpaperul de pe desktop va fi eliminat, și înlocuit de un fundal negru, iar partea dreapta-jos a ecranului va conține deja binecunoscutul mesaj de avertizare (You may be a victim of software counterfeiting. This copy of Windows did not pass Genuine verification). Iconițele și shortcuturile de pe taskbar ramîn la locurile lor, aplicațiile funcționează normal, dar periodic Windows va notifica utilizatorul despre problemă.

Cum e afectată funcționarea Windows ?

Este important de știut că utilizatorul nu se va confrunta cu nici un fel de limitare a funcționalității copiei lui de Windows – toate programele funcționează corect, iar accesul la datele personale nu este afectat în nici un fel.
Programul de verificare astfel instalat rulează inițial pe sistem odată la 90 de zile.
În timpul testului de validare, Windows va descărca ultimele definiții de combatere a exploit-urilor – asemenea unui program antivirus. La cea mai mică modificare a fișierelor care țin de licențierea Windows, aplicația va trece la regim de scanare și reparare saptamînal pentru a se asigura că nu s-au adus modificări fișierelor care țin de licența și activarea Windows.

Back To Top
Search