Terry-Myerson

Într-o declarație pentru agenția Reuters, Terry Myerson a anunțat că instalările existente Windows non Genuine (adică piratate) vor putea fi actualizate la Windows 10.

Contextul în care acest anunț a fost făcut este cel al pirateriei pe scară foarte largă din China, unde Microsoft a semnat o serie de parteneriate importante – printre care cel cu gigantul Tencent, cea mai mare rețea socială și de gaming din China – prin care compania speră să elimine utilizarea versiunilor Windows contrafăcute, care în China reprezintă mai bine de două treimi dintre utilizatori.

„Vom upgrada toate PC-urile calificate, genuine și non-genuine, la Windows 10” – Terry Myerson, telefonic pentru Agenția REUTERS

Oferind Windows 10 gratuit, cel puțin în primul an de la lansare Microsoft face o mișcare fără precedent, prin care atinge cîteva obiective importante, printre care reducerea costurilor de suport, prin trecerea în masă a utilizatorilor spre o singură versiune Windows, Windows 10 și Windows 10 Mobile.
Unul dintre noii parteneri Microsoft, Lenovo,  a anunțat că va furniza upgrade-ul la Windows 10 pentru clienții săi imediat ce noul sistem de operare este disponibil în această vară.

UPDATE

Microsoft a precizat că trecerea prin upgrade la Windows 10 va fi posibilă, dar licențele ilegale NU vor fi valide nici pe Windows 10. Așadar Windows 10 NU va fi gratuit pentru pirații software. Detalii AICI.

Back To Top
Search