Maxresdefault2

O mutare interesantă petrecută în paralel cu numirea lui Satya Nadella în rolul de CEO Microsoft este înlocuirea chairman-ului board-ului Microsoft, Bill Gates, de către John Thompson.

Bill Gates rămâne membru al board-ului, la fel ca și Steve Ballmer. După retragerea lui Ballmer din rolul de CEO, Bill Gates revine la Microsoft într-un rol activ, acela de Technology Advisor.
John Thompson este membru al board-ului Microsoft de doi ani și a condus căutarea unui nou CEO pentru companie în ultimele luni. El este CEO-ul companiei Virtual Instruments (domeniu de activitate: migrări cloud virtual-fizic) și investitor într-o serie de companii tinere din Sillicon Valley. Thompson a mai condus și Symantec între 1999 și 2009. Anterior a deținut mai multe funcții de conducere în departamentele de marketing, vânzări și dezvoltare software.
Johnson spune că Nadella a fost ”prima alegere și o alegere unanimă a comitetului însărcinat cu această căutare, după ce au fost evaluați mai mulți candidați”. Puteți afla mai multe despre motivele desemnării lui Nadella, dar și alte lucruri interesante din clipul de mai jos.

Back To Top
Search