Graph Search

Facebook a ales motorul de căutare Bing pentru integrare cu noul său produs de căutare, numit ”Graph Search”. Această decizie este un mare câștig pentru Microsoft, care va beneficia de trafic sporit pentru motorul de căutare Bing.
Graph Search este un serviciu menit să ajute utilizatorii Facebook să caute lucruri utile care au fost deja partajate de prietenii și cunoscuții acestora.
Dacă nu există asemenea răspunsuri de la prieteni sau cunoștințe, serviciul apelează la Bing pentru rezultate ”social” de pe web, însoțite însă și de link-uri spre pagini Facebook relevante, de exemplu.
3223.pic1.jpg-550x0
Pe blogul Bing găsim un exemplu:

Pentru utilizatorii Facebook nu vor fi doar rezultate utile, dar chiar experiențe plăcute” Imaginați-vă de exemplu că vreți să știți câte ceva despre articstul preferat și faceți o căutare Facebook. Nu veți primi doar rezultate Facebook pentru această căutare, ci și informații adiacente cum ar fi cele despre turneele sale, costul biletelor, toate ămpreună cu likes și shares de pe Facebook. Credem că este o combinație puternică.

Graph Search
Acum rezultatele sunt afișate pe două coloane, cele de la Bing pe stânga, cu informații statistice (likes și shares) de la Facebook, iar informațiile de pe dreapta sunt de pe pagini Facebook și aplicații care au legătură cu această căutare.

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a lăudat parteneriatul cu Microsoft dar a făcut și o remarcă interesantă, precizând că rămâne deschis colaborării cu alte motoare de căutare, cum ar fi Google, atâta vreme cât acestea respectă acordurile de confidențialitate Facebook.
how privacy
Bing este deja motorul de căutare implicit pe Facebook, dar această implementare îi va aduce trafic suplimentar substanțial, anvantajos în competiția cu Google.
Parteneriatul Facebook-Microsoft a început în 2007, când Microsoft a investit 420 de milioane de dolari în rețeaua socială.

Back To Top
Search