Asha-230-MWC-2014111

Ceva mai devreme am urmărit stream-ul evenimentului Nokia de la MWC2014. Sunt mai multe aspecte interesante, pe care le prezint succint în continuare.

Cele 4 linii de produs Nokia după MWC 2014 sunt telefoanele Nokia, Nokia Asha, Nokia X și Nokia Lumia.
Ca device-uri noi în gama Nokia, avem un terminal Nokia 220.
Nokia 220
Acesta este cel mai ieftin telefon Internet 2G – ready de la Nokia. Este un feature-phone (nu smartphone), cu un display de 2,4 inch, suport card microSD până la 32 GB, lanternă, cameră foto de 2 MP, port microUSB pentru încărcare și transfer date, Bluetooth și tehnologia Nokia SLAM, care permite partajarea simplă a conținutului multimedia. Nokia 220 vine cu aplicații Facebook, Twitter, Bing preinstalate, dar și cu browserul Nokia Xpress.
Nokia-220-Dual-SIM-Front-Yellow-Social
Are și o variantă dual SIM, iar varianta mono-SIM costă 29 EUR. Telefonul este disponibil imediat în toată lumea, inclusiv pe piețele emergente (Asia-Pacific, Europa, India, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa). Culori disponibile: roșu, negru, alb, galben, cyan
Iată și o prezentare video Lumia 220:


Ca device-uri noi în gama Nokia Asha avem acum Asha 230, la un preț de 45 de EUR și respectiv 59 EUR (dual SIM).
Asha-230 la MWC-2014
Asha 230 este disponibil în variante mono și dual SIM și suportă carduri de memorie MicroSD de până la 32 GB.
Nokia Asha 230
Telefonul este quad-band (859/900/1800/1900 MHz), ecranul are 2,8 inch, este prezentă și aici tehnologia SLAM via Bluetooth.
Aplicații disponibile: WhatsApp, Facebook, Twitter, LINE și WeChat, Nokia Xpress browser cu căutare Bing. După un update programat pentru aprilie va fi disponibil și OneDrive.Telefonul poate rula și HERE Maps (aplicație descărcabilă din Nokia Store).
Remarcabilă este durata standby a bateriei, Nokia susține că este de 33 de zile. Timpul pentru convorbiri este de 12 ore pe modelul dual SIM.
Fiecare terminal Asha 230 primește jocuri gratuite din Nokia Store, în valoare de 20 EUR. Carcasele sunt disponibile cu următoarele culori: roșu aprins, galben, verde viu, alb, cyan și negru.
Iată prezentarea video Asha 230 Dual SIM:

Din aprilie urmează un update pentru toate device-urile Asha, care va aduce elemente noi, precum acces OneDrive și Smarter Imaging.
Noutatea absoultă o constituie device-urile Nokia X și Nokia X Plus. Sistemul de operare este Android (open source modificat, așa cum a spus Stephen Elop), peste care este suprapusă interfața Nokia Fast Lane cu Live Tiles redimensionabile, App Folder (gruparea aplicațiior pe ecranul start) și Glance. Prețurile sunt de 89 EUR (Nokia X), 99 EUR (Nokia X+) și 109 EUR (Nokia XL).
Nokia X
Nokia X este telefonul entry-level, cu display de 4 inch, 512 MB RAM și cameră 3 MP. Culori: verde, negru, alb, galben, cyan și roșu.
Nokia X+ are 768 MB RAM, card microSD 4 GB inclus. Aceleași culori ca la Nokia X.
Nokia XL ecran de 5 inch, 769 MB RAM, card microSD inclus de 4 GB, cameră de 2 MP pe față pentru Skype și cameră de 5 MP pe partea din spate, cu autofocus și flash. culori: verde, negru, alb, galben, cyan și, în loc de roșu, portocaliu aprins.
Carcase Nokia X
Iată și prezentarea video pentru Nokia X:

”Serviciile spre care este condus utilizatorul sunt cele din cloudul de la Microsoft, nu cele din cloudul Google” – a subliniat Stephen Elop. ”Ideea este de a rula zeci de mii de aplicații Android dar de a folosi servicii Microsoft.”

De notat, la final, că:

  • Nokia nu a adus nici un Lumia nou (adică nici un telefon cu Windows) la MWC2014, 
  • am văzut doar telefoane noi din gamele Nokia, Asha și Nokia X (pe Android, cu UI modificat de Nokia și Nokia Store)
  • Stephen Elop a punctat că noile device-uri duc lumea spre cloud-ul Microsoft, nu spre cel Google și că …
  • Nokia se va concentra pe zona low-end, entry level, cu game de produse competitive ca prețuri.
  • MWC 2014 nu a adus nimic nou deocamdată despre viitorul Lumia sau al telefoanelor Windows de la Nokia.
Back To Top
Search