service%20ITProblema este în cercetare la Microsoft, după ce a fost primit un avertisment confirmat prin reconstituire lansat de firma de securitate informatică PrevX. Potrivit reprezentanților PrevX, problema este gravă, pentru că prin intermediul fișierului de sistem win32k.sys, adică prin modulul kernel al subsistemului Windows se poate executa cod arbitrar în mod kernel. Mai simplu spus, aceasta permite executarea de instrucțiuni malițioase direct în nucleul sistemului de operare.

PrevX spune că sunt afectate toate versiunile Windows – Windows XP, Vista, Windows 7, fie ele pe 32 sau pe 64 de biți. Vulnerabilitatea nu a fost încă exploatată concret, dar acest lucru se poate întâmpla oricând, dacă Microsoft nu intervine cu un patch.

Problema este cu atât mai gravă cu cât permite trecerea peste protecția User Account Control, prezentă în Windows Vista și Windows 7.

Prevx este Microsoft Gold Certified Partner și colaborează strâns cu Microsoft pentru prevenirea și depistarea problemelor de securitate informatică.

Back To Top
Search