MS111

Microsoft CES

Așa cum am mai spus, keynote-ul lui Steve Ballmer nu a adus nimic nou despre viitorul sistem de operare. Se pare că decizia de a nu arăta o versiune nouă Windows 8 sau prea multe detalii despre o asemenea versiune la CES a fost luată de Microsoft cu câteva luni în urmă. Cu toate acestea, la CES au fost făcute câteva demonstrații (și am văzut aici una) care au lăsat să se întrevadă și lucruri noi.

Cu această ocazie am văzut că build-ul folosit a fost 8175, calificat de mai toți entuziaștii Windows pre-beta build. Versiunea beta vine la sfârșitul lunii viitoare .
În materie de PC-uri și gadgeturi, în afară de Lenovo și Kupa , care au anunțat concret ce pregătesc pentru Windows 8, OEM-ii au pus accent pe ultrabooks, laptopuri și tablete care vin în următoarele luni și care vor rula fără probleme Windows 7 și Windows 8.
Ce rămâne în continuare neclar (și nu știu cât e de bine să se prelungească incertitudinea) este situația pe frontul ARM pentru Windows 8. Tăcere totală la CES și despre acest lucru. Doar cei de la ASUS au spus că vor avea prima tabletă ARM cu Windows 8 înainte de sfârșitul anului.
[box type=”green”] Ce s-a confirmat până acum:

  • Posibilitatea personalizării culorii de fundal a ecranului de Start din Windows 8
  • Posibilitatea de a trece în background, în regim de standby a unei aplicații, unde va rămâne cu un consum minimal de resurse
  • Semantic zoom — posibilitatea de a minimiza tile-urile pentru a vedea toate grupurile într-un singur ecran navigabil (această caractreristică nu este prezentă în Windows 8 Developer Preview)
  • Posibilitatea de a folosi un mouse pentru a naviga ecranul de Start în mod similar cu navigarea prin tragere cu degetul
  • Aplicații Microsoft noi: Microsoft Music, Microsoft Calendar și Microsoft Camera.
  • Photo Feedr: Un hub centralizat care permite utilizatorilor să găsească rapiud fotografii stocate local și/sau în cloud.
  • Un hub centralizat de comunicare similar cu cel din Windows Phone, cu funcționlitate SMS, Twitter și Facebook. [/box]
Iată (via Neowin.net) demo-ul complet Windows 8 prezentat de Microsoft la CES 2012:Dacă vă întrebați ce alte evenimente cu participare Microsoft ar mai putea aduce demo-uri și noutăți Windows 8 în perioada următoare, îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar deocamdată nu se arată nimic interesant la orizont. Se pare că nu vom avea MIX primăvara aceasta și pesimiștii merg și mai departe cu privire la tăcerea Microsoft  despre o eventuală conferință Build anul acesta. Dar nimic nu e bătut în cuie.
sursa

Back To Top
Search