Din week-end-ul trecut și până azi, Windows 10 1511 nu a fost disponibil prin Windows Update și nici ca imagini ISO, dar acum lucrurile au revenit la normal. Avem și o explicație de la Microsoft pentru acest lucru.

Au fost tot felul de speculații și nimic oficial de la Microsoft. Acesta a fost și motivul pentru care nu am scris pe wfl.ro despre acest subiect, știind că – pe lângă articolele de pe toate site-urile de tehnologie – problema a fost raportată de MVPs direct celor de la Microsoft și că ea urmează a fi verificată și soluționată.
Acum a venit și explicația oficială de la Microsoft:

Recent am aflat de o problemă care ar fi putut afecta un număr foarte mic de utilizatori care aveau deja instalat Windows 10 și care ar fi aplicat November Update. Odată ce acești clienți ar fi instalat November Update, câteva setări ar fi fost migrate cu valorile standard, fără a fi reținute valorile curente. Pentru acei clienți, vom restaura setările în zilele următoare și ne cerem scuze pentru inconvenient. AM LUCRAT CÂT S-A PUTUT DE REPEDE LA REZOLVAREA ACESTEI PROBLEME – ea nu va afecta instalările viitoare ale November Update, care este disponibilă (din nou) azi.

Care erau acele setări ?

Patru setări de confidențialitate / privacy settings nu erau migrate corect la upgrade-ul spre 1511, ceea ce ar fi creat din nou probleme după discuțiile aprinse din ultimele luni privind datele colectate de Microsoft în Windows 10.

Cei care au făcut upgrade la 1511 și care aveau anumite modificări în privacy settings, vor vrea să verifice în Settings -> Privacy și să se asigure că setările sunt așa cum doresc ei să fie.
Iată setările de confidențialitate care nu erau păstrate prin upgrade-ul la Windows 10 1511, fiind readuse la valorile implicite:
-> General -> Let apps use my advertising ID for experiences across apps (turning this off will reset your ID. Windows 10 permit aplicațiilor utilizarea anonimă a unui ID unic de publicitate (advertising ID) asociat contului Microsoft al utilizatorului pentru oferirea de reclame personalizate. Această caracteristică a fost introdusă în Windows 8, iar dacă o dezactivați, reclamele din aplicații vor fi alese aleatoriu.
-> General -> Turn on SmartScreen Filter to check web content (URLs) that Windows Store apps use. Windows, Microsoft Edge și Internet Explorer folosesc tehnologia SmartScreen pentru a preveni descărcarea de conținut malițios pe PC din paginile și aplicațiile web. Pentru aceasta, Windows 10 trebuie să trimită anonim (neidentificabil) istoricul navigării spre serverele Microsoft.
-> Other devices -> Sync with devices. Device-urile pe care le-ați cuplat explicit cu PC-ul sau tableta voastră cu Windows 10 – cum ar fi un smartphone de exemplu – se pot sincroniza și pot partaja informații automat. Această funcționalitate se poate dezactiva global sau pentru fiecare aplicație în parte.
-> Background apps Aici puteți selecta căror aplicații le veți permite rularea în fundal.
Acum veți putea folosi Media Creation Tool pentru a crea kit-uri ISO sau USB direct cu Windows 10 1511 (build 10586).
UPDATE – Remediul pentru aceste probleme a fost publicat prin Windows Update – detalii aici:
Back To Top
Search