Terry-Windows-10

După ce a lansat Windows 10 November Update pentru Windows 10 și Xbox săptămâna trecută, Microsoft a publicat și imaginea ISO pentru ediția Enterprise a Windows 10 1511.

Utilizatorii din companii pot folosi această ediție pentru a avea acces la toate caracteristicile și funcționalitățile pentru Enterprise, cum ar fi Windows Update for Business, Windows Store for Business și Azure Active Directory Join.
Pe lângă toate acestea, clienții care instalează ediția Enterprise beneficiază de securitate sporită dar au și posibilitatea de a opri colectarea de telemetrie de către Microsoft.

Care este rata de adopție Windows 10 în Enterprise ?

Noile caracteristici de funcționalitate și de securitate par să fi convins marile companii să înceapă trecerea la noul sistem de operare. Acestea dețin deja peste 12 milioane de licențe Windows 10 Enterprise, ceea ce reprezintă un salt semnificativ față de octombrie, când erau doar 8 milioane sau față de finele lunii august, cu 1,5 milioane.
După ce luna trecută (octombrie 2015) rata de adopție Windows 10 în mediul business era de 11%, tendința va fi de creștere accelerată, mai ales după lansarea Windows 10 November Update. Potrivit SpiceWorks, în octombrie 2015, 5% dintre companii (global) își anunțaseră intenția de a trece la Windows 10 imediat ce acesta devenea disponibil, 35% în primul an de la lansare și 33% în 12 până la 24 de luni de la lansare. După această statistică, în doi ani, Windows 10 ar urma să fie folosit de 73% dintre marile companii:
SpiceWorks - rata de adoptie Windows 10 in Enterprise
Defalcat pe regiuni geografice, potrivit aceleiașiu surse, cel mai rapid trend de adopție este cel din Statele Unite ale Americii, cu 12%, urmat de Europa, Middle East și Africa (EMEA) cu 10,6%, America Latină cu 9,4% și Asia-Pacific cu 8,5%.
SpiceWorks - adoptia Windows 10 in Enterprise pe regiuni la 10 saptamani de la lansare
În ce privește adopția pe domenii de activitate ale firmelor, statisticile SpiceWorks arată astfel:
SpiceWorks - rata de adoptie Windows 10 in companii pe domenii

Concluzii

Interesul marilor companii pentru Windows 10 ușurează misiunea Microsoft de a asigura o tranziție rapidă spre cele mai noi tehnologii, cu funcționalități și posibilități de gestionare extinse și securitate sporită prin Windows As a Service.
După ce Windows 8 nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, mulțumită succesului Windows 10, Microsoft nu va mai avea nevoie de o prelungire a ciclului de viață pentru Windows 7, așa cum s-a întâmplat cu Windows XP.
Imaginea ISO este disponibilă prin Volume Licensing Center.

Back To Top
Search