Microsoft tocmai a lansat în Fast Ring un nou build (10061) al Windows 10 Technical Preview, disponibil doar prin upgrade de la un build anterior.  Haideți să vedem ce nu merge în acest build și ce putem remedia.

Am scris anterior despre ce aduce nou acest build în acest articol:
Windows 10 build 10061 (PC) este disponibil acum în Fast Ring
Acum vă propun să vedem ce nu merge, potrivit Microsoft, cât și unele trucuri pentru a face experiența mai ușoară.
Iată lista de bug-uri cunoscute pentru build-ul 10061 și recomandările Microsoft:

  • bug cu programele desktop Win32 care nu se lansează din meniul Start. Soluția este să folosiți căutarea și să lansați sau să fixați aceste programe în taskbar pentru acces rapid.
  • Windows Store Beta (tile gri) și Project Spartan nu mai sunt fixate pe taskbar după upgrade și trebuie fixate din nou după upgrade din All apps via meniul Start.
  • Versiunile aplicațiilor Mail și Calendar din acest build (17.4008.42281.0) au o problemă cunoscută care face ca orice literă tastată să apară de două ori. Problema este rezolvată în versiuni mai noi ale acestor aplicații (17.4016.42291.0), care se pot instala din Windows Store Beta (dala gri). Dacă nu deschideți aplicațiile Mail sau Calendar în primele 15 minute de la prima intrare în contul de utilizator de după upgrade și device-ul este conectat la Internet, aplicațiile se actualizează automat. De asemenea puteți merge în Windows Store Beta și de acolo să căutați actualizări manual.
  • Cortana va evidenția lucrurile cu care poate ajuta utilizatorii, dar anumite caracteristici nu sunt încă implementate, fiind în lucru.
  • Există o problemă cunoscută unde poate să apară un ecran negru doar cursorul de mouse fiind vizibil pe el pe durata procesului de login/logout. Va sosi un remediu prin Windows Update.
  • Descărcarea de muzică în aplicațiile Xbox Music și Music Preview nu funcționează momentan. Și pentru acestea va sosi un remediu prin Windows Update.
  • La minimizarea unei aplicații care redă audio, redarea se poate întrerupe.
  • În Project Spartan, selecțiile de text din bara de adrese nu sunt evidențiate prin fundal colorat. Puteți face click dreapta în casetă peste textul selectat pentru a decupa/copia/lipi și va funcționa. De asemenea va sosi un remediu prin Windows Update.
  • Magnifier nu funcționează când este folosit andocat la ecran. Va sosi un remediu prin Windows Update.
[su_panel background=”#fff6a0″ color=”#000000″ border=”1px dashed #cccccc” shadow=”4px 4px 2px #eeeeee”] Pentru că am primit întrebări despre oportunitatea instalării Windows 10 pe sisteme de lucru, trebuie să subliniez că în acest moment nu vă recomand să o faceți, din mai multe motive. Sunt multe caracteristici care nu funcționează corect, iar update-urile se instalează automat, fără posibilitatea de a fi controlate. Aceasta poate însemna instabilitate, care nu este de dorit în medii de producție. [/su_panel] Așa cum am menționat deja, Microsoft nu va oferi imagini ISO pentru versiunile Windows din Fast Ring. Pentru a instala această versiune trebuie să aveți build-ul anterior și să faceți upgrade:
Descarcă ISO sau fă upgrade la Windows 10 Build 10041
Back To Top
Search