Threshold2

Pe 5 noiembrie, Microsoft a lansat Windows 10 build 10586 spre testare pe scară largă prin participanții la programul Windows Insider înscriși în Fast Ring.
Acest build nu conține caracteristici noi și nici prea multe schimbări vizibile, iar Microsoft spune că este mai degrabă vorba despre rezolvarea bug-urilor și îmbunătățiri generale.
La capitolul îmbunătățiri, printre multe altele, Microsoft a lucrat mult pentru ca instalarea aplicațiilor prin intermediul Magazinului Windows să funcționeze mai bine și a rezolvat problemele cu preview-urile afișate incorrect pentru tab-urile din Microsoft Edge.
Iată mai jos o listă publicată de Gabe Aul pe blogul oficial Windows:

Bug-uri rezolvate în Windows 10 build 10586

  • Aplicațiile și programele se instalează mult mai ușor acum din Magazinul Windows, descărcarea se face mai ușor, cu mai puține erori.
  • Apăsarea pe butonul Power de pe Surface Pro 3 pune acum tableta în mod sleep în loc să o oprească de tot (shut down), evident, dacă butonul este setat pentru sleep.
  • Fereastra disksnapshot.exe apărea aleatoriu pe desktop – acest bug a fost rezolvat.
  • Problema reducerii nivelului redării audio din aplicații (gen Groove sau Movies & TV) cu 75% pentru un interval de timp după apariția unei notificări din Centrul de Acțiuni a fost rezolvată.
  • Windows ține minte acum ultima modalitate de autentificare folosită și revine la ea de fiecare data (PIN, parolă, Windows Hello, etc.).
  • Preview-urile pentru tab-urile Edge ar trebui să funcționeze correct acum (ele apăreau negre dacă pagina nu era derulată până sus în acel tab). De asemenea și notele web luate din Edge se salvau tot negre.
  • Device-urile cu form-factor mic (de dimensiuni reduse) precum Dell Venue 8 Pro, de exemplu, care bootează cu rotație sau cu dimensiuni virtuale ale ecranului mai mari decât rezoluția fizică a ecranului nu ar mai trebui să dea crash cu ecran albastru la upgrade.

Potrivit lui Gabriel Aul, build-ul 10586 este

“foarte rapid și fluid și este perfect pentru utilizarea de zi cu zi.”

Articolul de pe blogul Windows nu precizează însă dacă acest build este sau nu build-ul Windows 10 Fall Update,  cunoscut intern și ca  Threshold 2.

Cum pot descărca acest build ?

Build-ul vine prin Windows Update dacă sunteți înscriși în programul Windows Insider și ați optat pentru Fast Ring. În acest caz, mergeți la Settings -> Updates & Security și apăsați  Check for updates.
Pentru cei interesați avem și o listă de probleme cunoscute în acest build:

Back To Top
Search