Din acest tutorial aflați cum se configurează, creează și cum se șterg copii de siguranță pentru setările telefonului vostru Windows 10 Mobile.

1. Introducere

Utilizatorii Windows 10 Mobile au la îndemână o caracteristică foarte utilă direct în sistemul de operare: crearea de copii de siguranță pentru setările telefonului, pe care, pentru comoditate, le vom numi mai departe backup-uri. Dacă ați configurat telefonul cu un cont Microsoft, aceste copii de siguranță ale setărilor pot fi salvate manual sau automat în OneDrive, serviciul de stocare cloud de la Microsoft.
NOTĂ: Capturile de ecran sunt realizate pe un telefon Lumia 640 LTE, folosind (la data de 16 aprilie 2016) build-ul Windows 10 Mobile Insider Preview 14322.

2. Ce setări sunt salvate ?

Pe telefoanele cu Windows 10 Mobile puteți activa un serviciu automat care va salva pe OneDrive setările aplicațiilor, așezarea dalelor de pe ecranul Start, parolele, site-urile favorite și alte setări de sistem. Ulterior, la resetarea sau la resoftarea telefonului veți putea restaura aceste setări, pentru a evita reconfigurarea lor manuală.

3. Cum selectez ce setări se salvează ?

3.1. Deschideți aplicația Settings (Setări), apoi tastați Backup în caseta de căutare:
01 - Backup setari W10M - cautare Backup in Settings
3.2. În pagina afișată activați ambele opțiuni disponibile: Faceți backup conținutului de la aplicațiile participante și Faceți backup unor setări cum ar fi aspectul ecranului Start, conturile și parolele :
02 - Backup setari W10M - activare optiuni
3.3. Apăsați pe Mai multe opțiuni. În pagina care se deschide, sub secțiunea Planificați backupuri, vă recomand să activați opțiunea Activați backupurile automate, iar sub titlul Alegeți aplicațiile cărora să le faceți backup comutați selectoarele din dreptul aplicațiilor pentru care doriți să păstrați copii de siguranță ale setărilor.
03 - Backup setari W10M -pagina optiuni de backup
La următorul backup (manual sau automat), setările tuturor aplicațiilor selectate vor avea backup-uri în OneDrive.

4. Cum activez backup-urile automate ?

În ecranul de la punctul 1.3, sub titlul Planificați backup-uri, activați opțiunea Activați backup-urile automate

5. Cum fac un backup manual al setărilor ?

5.1. Accesați ecranul de la punctul 1.3. de mai sus și apăsați pe Faceți acum backup:
07 - Backup setari W10M - backup acum
5.2. Telefonul începe crearea copiei de siguranță:
04 - Backup setari W10M - backup acum

Pont wfl.ro

Operația poate dura destul de mult, în funcție de performanțele telefonului, de numărul de aplicații instalate și de conexiunea folosită. De menționat că nu este necesar să mențineți telefonul pe pagina Opțiuni de backup, pentru că operația se derulează și în fundal.
Vă recomand să conectați telefonul la încărcător pe durata acestei operații. Dacă nu este posibil, asigurați-vă că aveți cel puțin 50% nivel al bateriei înainte de a începe.
Totodată, în acest interval ar fi preferabil să nu folosiți telefonul, pentru a nu întrerupe accidental crearea backup-ului.

6. Cum elimin backupuri mai vechi din OneDrive ?

6.1. Derulați ecranul de la punctul 1.4 în jos, până vedeți secțiunea Eliminați backup-uri.
5 - Backup setari W10M - eliminati backup-uri
6.2. Apăsați pe Accesați OneDrive.com. Navigatorul Microsoft Edge se deschide automat și merge la pagina de autentificare în contul Microsoft. După autentificarea corectă, veți ajunge la pagina unde sunt afișate backup-urile stocate anterior, unde puteți șterge în siguranță copiile care nu vă mai sunt de folos.
6 - Backup setari W10M -pagina OneDrive cu backup-uri

7. Concluzii

Acestea sunt operațiile necesare pentru a crea backup-uri manuale sau automate pe telefon pentru setări de sistem și pentru setări ale aplicațiilor.
Efectuarea unui backup manual este foarte utilă înainte ca telefonul să fie resetat sau resoftat. Pe parcursul unei asemenea operații vom avea opțiunea de a restaura unul dintre backup-urile existente sau de a porni cu telefonul de la zero, ca atunci când a fost achiziționat.

Back To Top
Search