După lansarea Windows 10 pentru Enterprise prin VLSC, iată că de aseară avem un build Windows 10 Mobile nou, 10586, prin Fast Ring.

Mini-recapitulare Windows 10 Mobile 10581

Pentru mine build-ul anterior, 10581, deși a avut problemele lui, chiar deranjante pentru multă lume, s-a dovedit a fi unul pe care m-am putut baza pe Lumia 930 și pe Lumia 640 LTE. E drept că eu am utilizări precise pentru telefoanele mele pentru că m-am obișnuit să setez fiecare telefon pentru anumite task-uri. Cele care nu rulează în background dar au nevoie de putere a procesorului și de RAM sau spațiu, merg pe Lumia 930, iar cele care au nevoie de o baterie mai bună și nu neapărat de putere de calcul, merg pe Lumia 640.

Când vine Windows 10 Mobile final ?

Lansarea versiunii finale a Windows 10 Mobile este tot mai aproape, fiind planificată pentru decembrie 2015.
În acest sens era de așteptat ca un build-candidat pentru RTM să fie oferit spre testare Insiderilor.
După ce săptămâna trecută Gabe Aul spunea – în timp ce Microsoft pregătea lansarea Windows 10 November Update pentru PC – că un nou build Windows 10 mobile este la alte câteva zile distanță, ieri acest build a și fost livrat către Insiderii din Fast Ring.

Pe ce se axează Windows 10 Mobile build 10586 ?

Nu uitați că Lumia 950 se lansează în magazine (evident nu la noi, unde nici măcar nu știm prețurile oficiale) vinerea aceasta, iar 950 XL vine și el în săptămânile următoare.
Este de așteptat ca, în loc să aducă noi caracteristici, acest nou build să rezolve mai degrabă multe bug-uri și, implicit, să crească performanțele sistemului de operare pe cât mai multe smartphone-uri Windows, cu foarte mici retușuri de suprafață pentru unele funcționalități.

Care sunt primele impresii la instalarea acestui build ?

Primele mele impresii despre acest build vin din experiența pe cele două modele de telefoane amintite de mai sus, pe care le-am readus la Windows Phone 8.1 înainte de a face upgrade la 10.0.10586.11. Dacă ați făcut reset pe telefon cât ați avut instalat build-ul 10581, trebuie să faceți și voi la fel, altfel este posibil ca sistemul de fișiere să fie corupt și instalarea să nu se încheie.
Lucrurile par să se miște destul de bine, și am o ușoară senzație a unei mai bune fluidități la navigarea prin telefon și prin aplicația Settings. Până în prezent descărcarea de aplicații din Magazinul Windows a funcționat corect și nu am avut situații în care aplicațiile să „crape”.
Revin cu două articole scurte, unul despre ce probleme mai sunt în acest build și altul despre ce probleme s-au rezolvat.

Back To Top
Search