Microsoft a actualizat aplicația Windows Insider pentru a permite participanților la program să-și actualizeze device-urile Lumia cu cel mai recent firmware fără a mai fi nevoie de reinstalarea sistemului de operare prin Windows Device Recovery Tool, care se face și cu ștergerea datelor.

Cum funcționează acum testarea firmware și software ?

În prezent, operatorii de telefonie mobilă și participanții la programul Windows Insider primesc acces în avans la build-uri de test și la update-uri cumulative pentru a testa și oferi feedback. Ulterior, modificările software și firmware din versiunile de test sunt compilate în versiuni stabile ale sistemului de operare și sunt lansate pentru telefoanele neînrolate după ce sunt testate de Microsoft împreună cu furnizorii de telefonie mobilă și aprobate de către cei din urmă.

În prezent sistemul prin care Microsoft lansează actualizările firmware vizează doar telefoanele pe care rulează versiuni stabile (non-Insider) ale sistemului de operare mobile Windows, sau telefoanele neînrolate în program.

Ce va fi diferit privind actualizările firmware pentru Windows Insider ?

Microsoft lucrează la noi instrumente de distribuție care să includă și telefoanele cu build-uri Windows 10 Mobile Insider Preview pe lista device-urilor care primesc cele mai noi actualizări firmware.
Astfel, versiunile firmware noi și cele viitoare vor putea fi instalate fără probleme și pe telefoanele înrolate în Windows Insider, pe măsură ce este pus la punct un nou sistem de distribuție, care va permite accesarea update-urilor firmware și de pe acestea.

Cum se poate face acum instalarea de firmware nou fără reflash ?

Pentru moment, ca remediu intermediar, Microsoft a introdus o opțiune nouă în aplicația Windows Insider, numită Production

Cum funcționează acest mecanism ?

Odată ce telefonul este comutat pe ramura software Production, sistemul de actualizare intern va fi ghidat către  serverele cu update-uri pentru build-uri oficiale și va primi cel mai nou update firmware disponibil pentru acel model. După actualizarea firmware, telefonul poate fi reînrolat în Windows Insider Fast sau Slow Ring.

Cum trebuie să procedez pentru a obține update-ul firmware și pentru a reveni pe Insider ?

IMPORTANT – Dacă nu reselectați Fast sau Slow după update-ul firmware, telefonul vostru ar putea rămâne într-un stadiu intermediar în care să nu mai primească prin Insider Preview noi actualizări cumulative sau build-uri de test.
Iată procedura completă:
 1. Deschideți aplicația Windows Insider pe telefon
 2. Selectați Get preview builds
  – acum apar trei opțiuni :  Insider Fast, Insider Slow și Production
 3. Selectați Production  1 Optiune noua in Windows Insider - Production
 4. Citiți integral informațiile afișate și apăsați pe accept pentru a vă confirma opțiunea. 2 Optiune noua in Windows Insider - Production - confirmare
 5. Telefonul va cere un restart. Dacă nu vi se cere, faceți totuși o repornire acum.
 6. După repornire verificați telefonul pentru actualizări. Dacă ele sunt disponibile, telefonul va afișa o notificare privind existența unui firmware nou.
   Mergeți în Settings > Updates & security > Phone update > apăsați check for updates
  – Dacă apare mesajul “no updates available” înseamnă că telefonul are cel mai nou firmware disponibil.
 7. Dacă există un firmware mai nou, faceți actualizarea urmând pas cu pas instrucțiunile de pe ecran
 8. Odată ce ați instalat actualizarea și ați repornit telefonul, redeschideți aplicația Windows Insider
 9. Selectați după preferință Insider Fast sau Insider Slow și reporniți telefonul când vi se cere.
 10. Telefonul are acum cel mai nou firmware și este configurat pentru a continua să primească build-uri noi sau update-uri cumulative prin Windows Insider.
Notă:  Este important de reținut că anumite device-uri pot avea update-uri firmware doar în anumite zone geografice sau doar în anumite rețele de telefonie, iar alte variante (country-variant) ale aceluiași telefon pot primi aceleași update-uri la date ulterioare, diferite.
Back To Top
Search