Windows_10_start_screen_desktop_full_screen_0

Versiunea finală a Windows 10 ar putea fi compilată săptămâna aceasta, după ce astăzi build-ul 10176 din ramura th1 a apărut pe buildfeed, și pare a fi un prim Release Candidate pentru RTM.

Să explicăm puțin termenii folosiți aici:

  • Release Candidate reprezintă candidat pentru lansare.
  • RTM este ”Release to Manufacturing” – gata pentru preinstalare pe PC-uri noi

Când în discuție intervin acești doi termeni, înseamnă, de regulă, că versiunea finală a produsului este aproape.
Am mai scris despre schimbarea adusă de Windows 10, care este oferit ca nu serviciu, cu actualizări permanente și nu ca un produs livrat periodic în versiuni majore:
Despre Windows 10 ca serviciu și ca upgrade gratuit
Aceasta înseamnă că Windows 10 RTM este practic punctul de pornire pentru acest serviciu continuu. De altfel știm deja că anumite caracteristici ale sistemului de operare vin după această lansare din 29 iulie, iar mai multe despre aceste evoluții ale sistemului de operare am scris încă din luna aprilie, când am vorbit și despre Redstone, valul de modificări semnificative care urmează:
Următorul val Windows are numele de cod Redstone
WinBeta arată că Microsoft ar putea desemna build-ul RTM înainte de sfârșitul acestei săptămâni și explică modul în care decurge procesul: astfel, Microsoft compilează un număr de build-uri pe care le consideră potrivite pentru RTM pe care le numește candidate RTM. Ele sunt testate și evaluate de angajații Microsoft, iar cel care primește cele mau multe voturi este desemnat ca build final și este recompilat în ramura winmain. Numărul build-ului este modificat apoi pentru a fi divizibil cu 16 și cu 100, cum este, de exemplu 10400.
​WinBeta mai susține că 10176 din ramura th1 este un candidat RTM. String-ul complet este 10.0.10176.16384.th1.150705-0552 și se pare că Microsoft a sărit de la 10166 la 10176 pentru acest candidat.

Back To Top
Search