Surse din Microsoft, citate de Paul Thurrott și de WinBeta spun că Windows 10 va ajunge în stadiul Threshold 2 (TH2) în noiembrie. Haideți să vedem ce aduce nou.

Ce este Threshold 2 și care e numele oficial pentru acesta ?

„Threshold 2” (TH2) este un prim update important pentru Windows 10 care va sosi în noiembrie, fiind ceea ce Microsoft numește Windows 10 Fall Update.

Este un build sau un pachet update ?

Spre deosebire de ceea ce primim prin Windows Insider, acest update nu vine ca un build, ci ca un pachet cumulativ.

Care va fi versiunea Threshold 2 ?

Versiunea Windows 10 Fall Update este 1511, cu 15 de la 2015 și 11 de la luna a 11-a, noiembrie.

Ce trebuie instalat obligatoriu înainte ?

Nu trebuie instalat nimic pentru a putea face upgrade la Windows 10 Fall Update. Altfel spus, pentru că pachetul este cumulativ, el conține toate actualizările dintre 29 iulie și 2 noiembrie. Tot așa, dacă faceți upgrade de la Windows 7 sau Windows 8/8.1 după lansarea publică a acestui Fall Update (update de toamnă),  veți avea direct Windows 10 Fall Update.

Cum e cu activarea ?

Nu este necesară activarea, pentru că nu este un build, ci un pachet de actualizări. PC-urile activate rămân activate după instalare.

Cum va fi distribuit ?

Distribuția Windows 10 Fall Update este făcută ca la orice alt update Windows 10: prin Windows Update. Va avea aceeași distribuție ca un update de securitate, ceea ce înseamnă că va fi disponibil imediat pentru toți utilizatorii. În lista de actualizări din Windows Update se va numi „Windows 10 November 2015”.

Ce modificări Windows 10 conține ?

Va include toate schimbările aduse de build-urile Windows Insider. Pe lângă acestea, ar mai fi de așteptat și alte noutăți, precum o versiune îmbunătățită a Media Creation Tool, noi traduceri și caracteristici noi pentru Cortana, plus unele îmbunătățiri pentru Microosft Edge, dar nu extensiile, care vor veni la începutul anului viitor.

Modificări privind activarea

Windows 10 Fall Update va suporta activarea PC-ului cu cheia anterioară Windows 7, 8, sau 8.1. Pentru ca aceasta să funcționeze, cheia trebuie să fie pentru aceeași ediție a Windows 10 la care s-a ajuns de la ediția Windows 7, 8, sau 8.1 căreia i s-a făcut upgrade.

Schimbări aduse instrumentelor de restaurare

Funcționalitatea de Reset va fi actualizată așa încât Windows 10 sănu mai fie resetat la versiunea 10240 ci la 1511, adică la Windows 10 Fall Update. Cei care au făcut upgrade de la Windows 8.1 O.E.M. vor pierde orice fel de modificări Windows și programe instalate de producătorul PC-ului.

Să instalez sau nu acest update ?

Utilizatorii care au Windows 10 Home vor primi acest update automat și instalarea va fi făcută tot automat. Edițiile Windows 10 superioare au opțiunea de a amâna update-urile, dar nu vă recomand să faceți acest lucru decât acolo unde se impune stabilitate și unde actualizările trebuie testate înainte de implementare.

Back To Top
Search