Windows-7-generic

Un cont de utilizator este o colecție de informații de care Windows ține seamă atunci cînd decide ce fișiere și foldere poți accesa, ce modificări poți aduce setărilor PC-ului sau programelor de pe acesta, sau chiar ce programe poți accesa sau nu. Folosirea conturilor de utilizator are marele avantaj de a permite fiecărui utilizator al PC-ului să își personalizeze după cum consideră de cuviință experiența pe care o are la lucrul cu Windows, și de a putea păstra aceste personalizări fără a afecta conturile și datele celorlalți utilizatori ai PC-ului. Fiecare persoană își poate accesa contul folosind un nume de utilizator și (dacă s-a creat) o parolă. Există trei tipuri de conturi de utilizator, fiecare conferă utilizatorului un grad diferit de control asupra computerului.

  • Utilizator standard – se recomandă pentru utilizarea cotidiană a calculatorului, permite rularea de programe și accesarea de fișiere în regim normal, dar există anumite restricții de acces la anumite setări, în special la cele de securitate sau de sistem pe ansamblu.
  • Administrator – se recomandă utilizarea acestui tip de cont atunci cînd trebuie efectuate modificări importante în sistem sau atunci cînd unele programe solicită drepturi de administrator pentru buna funcționare.
  • Cont de oaspete (Guest) – se recomandă folosirea acestui tip de cont atunci cînd o persoană are nevoie de acces temporar la un PC pentru activități simple.

Încercăm acum să vedem cum se poate crea și configura un cont de utilizator sub Windows 7, și ce facilități ne oferă sistemul de gestionare a conturilor.

Căutați Add or remove user accounts în meniul Start
Căutați Add or remove user accounts în meniul Start
Apăsați pe "Create a new account" pentru a crea un cont nou
Apăsați pe „Create a new account” pentru a crea un cont nou
Introduceți un nume de utilizator și apăsați pe "Create account"
Introduceți un nume de utilizator și apăsați pe „Create account”
Recomandăm crearea unui cont standard.
Recomandăm crearea unui cont standard.
Faceți click pe noul cont pentru a-l configura
Faceți click pe noul cont pentru a-l configura
Tastați o parolă (de două ori, ca să nu existe greșeli !) și un indiciu pentru a vă reaminti cu ușurință parola.
Tastați o parolă (de două ori, ca să nu existe greșeli !) și un indiciu pentru a vă reaminti cu ușurință parola. Notați parola și în altă parte, din experiența de suport vă spun că este foarte important să faceți asta !
08-aici-se-poate-alege-o-imagine-din-windows-sau-din-pc-pentru-cont 09-putem-controla-contul-unui-copil 12-orar-acces 13-acces-jocuri

Back To Top
Search