W7Pro

Miercuri 22 iulie 2009 așteptarea a luat sfârșit. Windows 7 RTM, potrivit afirmațiilor lui Steven Sinofsky la MGX este build 7600.16385.090713-1255, versiune care a fost disponibilă pe torente încă de acum două săptămâni. Acest build a fost compilat pe 13 iulie, împreună cu Windows Server 2008 R2. Anunțul a fost făcut de Steven Sinofsky pe scena conferinței Microsoft Global Exchange (MGX) de la Atlanta.

Ce înseamnă RTM ?

RTM înseamnă că s-a dezvoltarea s-a încheiat oficial, după o serie de teste foarte riguroase menite să certifice faptul că versiunea la care s-a ajuns corespunde calitativ pentru lansare. În același timp, cînd se ajunge la versiunea RTM, toate pachetele lingvistice pentru interfață și ajutor sunt finalizate.

Ca o curiozitate, Microsoft a precizat că la testarea noului sistem de operare au participat, din faza beta până la finalizare peste 10 milioane de persoane, conform datelor telemetrice raportate de sistemele pe care Windows 7 a fost instalat.

Cine primește Windows 7 mai întâi ?

Să vedem acum cine primește Windows 7 și când, pentru că produsul va fi distribuit după un plan bine pus la punct.

  • Producătorii de echipamente (OEM): au primit deja pe 24 iulie versiunea finală pentru testare și preinstalare pe sisteme de calcul noi.
  • ISV/IHV/abonații MSDN și Technet: 6 august
  • Clienții Licențe de Volum cu Software Assurance: 7 august
  • Partenerii Microsoft Gold/Membri certificați: 16 august. Pachetele lingvistice rămase vor fi lansate la 1 octombrie.
  • Abonații Microsoft Action Pack: 23 august. Pachetele lingvistice rămase vor fi lansate la 1 octombrie.
  • Ceilalți consumatori: 22 octombrie.

Ce urmează ?

Chiar dacă proiectarea Windows 7 a luat sfărșit, suntem abia la început de drum. Adevăratul test al sistemului de operare abia începe. Aceia dintre voi care au cumpărat și au instalat Vista imediat după lansare își vor aminti cu siguranță de perioada aceea infernală cu crash-uri cauzate de drivere și dezamăgiri aduse de incompatibilitatea programelor. Să sperăm că de data aceasta Microsoft a învățat cu adevărat din greșelile trecutului.

Back To Top
Search