Win-flag11

Ceea ce părea că se confirmă din mai multe surse oficiale, adică lansarea Service Pack 1 pentru Windows 7 și Windows Server 2008 R2 și trimiterea versiunii finale spre partenerii OEM, nu coincide cu poziția oficială a Microsoft, care anunță din nou doar că se va încadra în promisiunea de a livra SP1 în primul trimestru din 2011.

Windows Virtualization Team Rusia scrisese pe 14 ianuarie într-un articol de blog TechNet că build-ul SP1 final pentru Windows 7 ar fi 601.17514.win7sp1_rtm.101119-1850. (Compilat pe 19 noiembrie 2010).

Zvonurile privind potențiala lansare a SP1 luna aceasta au fost alimentate de lansarea în noiembrie a unui Service Pack Blocker (o aplicație care odată instalată permite blocarea instalării automată sau nu a unui Service Pack). Până acum, de regulă, Microsoft a lansat Service Pack blockere înainte cu două luni de versiunea finală a unui SP Windows.

Totuși, nu mai este mult însă până la lansarea oficială a versiunii finale (posibil marți, 18 ianuarie), un alt indiciu fiind lansarea de marți a unei actualizări atât pentru Windows 7 cât și pentru Windows Server 2008 R2 care trebuie instalată obligatoriu pentru reușita instalării/dezinstalării oricărui Service Pack pentru cele două sisteme de operare. În același sens informația este confirmată și de Paul Thurrott.

Lansarea Service Pack 1 a fost programată inițial pentru noiembrie 2010, pe durata TechEd Europe, dar un bug în partea de Service Pack pentru Server 2008 R2 a dus la amânarea SP1 pentru primul trimestru din 2011.

Așa cum am mai scris pe wfl.ro, Service Pack 1 nu aduce nimic spectaculos pentru Windows 7, dar pentru Windows Server 2008 R2 tehnologiile RemoteFX și Dynamic memory pentru HyperV sunt salturi înainte pe care le-aș numi cel puțin importante.

RemoteFX pentru Windows Server 2008 R2 este, poate, cel mai interesant lucru legat de Service Pack 1, pentru că elimină un inconvenient major legat de virtualizare, anume calitatea scăzută a stream-ului video de la mașina gazdă la cea remote. Prin randarea la sursă, situația se schibă semnificativ în bine, semnalul video de bună calitate fiind redat și apoi trimis comprimat la mașina remote.

Hyper-V Dynamic Memory permite realocarea dinamică a resurselor fizice de memorie RAM ale unei mașini fizice între mașinile virtuale care rulează pe aceasta, fără a fi necesare întreruperi de funcționare pentru realocare.

Back To Top
Search