Windows7

Acest tutorial vă ajută să preveniți problemele Windows 7 și ale programelor Microsoft instalate pe PC prin configurarea corectă a serviciului Windows Update.

De ce este nevoie de update-uri software ?

Orice program de calculator are probleme care nu sunt evidente în faza de proiectare, dar care se manifestă după lansarea oficială a programului. La utilizarea pe scară largă, pe diferite sisteme de operare, în diferite contexte, bug-urile și deficiențele de programare încep să iasă la iveală.

Este valabil și pentru Windows ?

Nici Windows nu face excepție de la această regulă, fiind de fapt un program complex peste care trebuie să ruleze alte programe. Cum Windows rulează pe milioane de configurații diferite, cu programe și drivere de toate felurile, este de așteptat să apară probleme de funcționalitate, stabilitate sau securitate, probleme care trebuie rezolvate.

Cum se remediază problemele software ?

Acest lucru se face prin modificări succesive aduse componentelor software și aplicarea lor prin pachete de actualizare, numite uneori patch-uri. În cazul Windows, aceste pachete se livrează prin Internet, prin intermediul unui serviciu numit Windows Update.

Cum configurez corect Windows Update în Windows 7 ?

Am scris acest tutorial pentru că de cele mai multe ori Windows Update nu este configurat corespunzător la instalarea Windows 7. Urmați acești pași simpli pentru a remedia situația. 1. Accesați Windows Update cu ajutorul meniului Start

Accesați Windows Update din meniul Start
Accesați Windows Update din meniul Start
2. Faceți  click pe link-ul Find out more pentru a configura actualizările și pentru alte programe de la Microsoft, pe lîngă Windows. 3. În această pagină de Web bifați I accept the Terms of Use pentru a accepta licența, apoi faceți click pe Install. 4. Odată procesul încheiat, pagina Web confirmă instalarea corectă pentru Microsoft Update.
Configurare corectă Windows Update în Windows 7
Configurare corectă Windows Update în Windows 7
5. Acum, în fereastra Windows Update din Windows 7 apăsați în stînga pe Change settings. Lângă scutul verde selectați Install updates automatically (recommended). Vă recomand să bifați și celelalte opțiuni (vă spun mai jos de ce), ca în această imagine:
Opțiuni Windows Update pentru Windows 7
Opțiuni Windows Update pentru Windows 7

Ce avantaje am folosind actualizarea automată ?

Dacă folosiți actualizarea automată, nu trebuie să căutați online pachete de actualizare, nici să vă mai preocupe dacă patch-uri importante pentru probleme de securitate sunt instalate sau nu pe PC. Altfel, Windows vă va informa doar despre existența acestor actualizări, urmând ca ulterior ele să fie instalate automat. Aveți grijă să alegeți ziua și ora instalării pachetelor de actualizare în așa fel încât PC-ul să fie deschis la momentul stabilit pentru Update.

Ce rol au celelalte opțiuni recomandate mai sus ?

Personal recomand și bifarea celorlalte opțiuni :

  • Give me recommended updates the same way I receive important updates – această opțiune va duce la instalarea tuturor update-urilor disponibile cu aceeași prioritate/importanță, chiar dacă sunt importante sau doar recomandate.
  • Allow all users to install updates on this computer – această opțiune odată bifată, nu va mai condiționa instalarea update-urilor de utilizarea unui cont cu drepturi de administrator.
  • Give me updates for Microsoft products and check for new optional Microsoft software when I update Windows – opțiunea permite actualizarea tuturor programelor instalate produse de Microsoft și va include în lista de actualizări și programe noi oferite de Microsoft, pe care le poți instala opțional. De regulă este vorba despre software gratuit, foarte util uneori.
  • Show me detailed notifications when new Microsoft software is available – va afișa notificări detaliate dacă există software Microsoft nou disponibil.
Back To Top
Search