Așteptarea se apropie de final, încet dar sigur. Deocamdată știm că doar pentru partenerii OEM cu care Microsoft colaborează. Așa cum am scris aici, surse din Microsoft, citate de Ed Bott și de Mary Jo Foley, ambii de la ZDNET, au lăsat să se înțeleagă că Windows 8.1 ar putea ajunge în stadiul RTM săptămâna viitoare.
Microsoft pregătește build-urile finale, un build aparținând  aparent fazei RTM ”escrow” fiind deja oferit partenerilor hardware și software pentru teste. Win8China scrie că Windows 8.1 build 9477 ar fi fost trimis partenerilor pentru teste și că se pare că buil-ul final Windows 8.1 este foarte aproape, fiind vorba despre câteva zile.
De la lansarea Windows 8.1 Public Preview, Microsoft a compilat 41 de build-uri noi, și este de așteptat să ”sară” la build 9600 pentru RTM. Compania a procedat la fel și cu Windows 8. Atunci sistemul de operare a fost aproape gata în zona build-ului 8888 dar echipa Windows a sărit la 9200.
În episodul de ieri al webcastului Windows Weekly realizat de Leo Laporte (twit.tv), Mary Jo Foley (ZDNet) a anunțat că sursele sale din Microsoft confirmă că Windows 8.1 este în faza escrow RTM, ceea ce înseamnă că produsul este practic feature-complete din punctul de vedere Microsoft, și că mai sunt mici ajustări și optimizări finale.
Ed Bott (ZDNET), prezent și el în emisiune, crede că Windows 8.1 va fi finalizat săptămâna viitoare și că va fi disponibil mai întâi pentru partenerii OEM, apoi via MSDN și abia în septembrie pentru download.
Mary Jo Foley și Ed Bott mai spun că Microsoft ar putea chiar organiza un eveniment de lansare pentru Windows 8.1, mai ales dacă va exista și un anunț despre hardware nou (Surface, generația a doua).
Ce urmează după RTM ? GA, General Availablity. Adică disponibilitatea pentru consumeri, pentru publicul larg. În cazurile versiunilor Windows anterioare a existat o perioadă de câteva o lună-două-trei între fazele RTM și GA, dar o asemenea perioadă nu se mai justifică, mai ales că Microsoft a dorit să accelereze ciclurile de dezvoltare și lansare. Nu vreau să vă creez așteptări inutile și de accea subliniez că e o părere personală, dar acest update ar trebui lansat public odată cu trimiterea versiunii finale către producătorii hardware.
În orice caz este de așteptat ca Microsoft să anunțe calendarul disponibilității Windows 8.1 la scurt timp după ce anunță RTM.

Back To Top
Search