Butonul Start va duce la Ecranul Start și va arăta similar cu butonul de pe toolbar-ul Charms, adică exact ca noul logo Windows. Pe de altă parte, în build-urile curente – care nu au mai scăpat pe Internet de această dată – există deja și opțiunea de a boota direct pe Desktop.
Paul Thurrott de la winsupersite.com a publicat chiar și un screenshot cu un build recent :
Blue Desktop - via Paul Thurrott
Se pare că butonul Start din Windows 8.1 va fi activat implicit pe Desktop, dar va putea fi eliminat de utilizator.
Cât timp utilizatorul se află în interfața Metro, butonul Start nu va fi vizibil, dar apare dacă utilizatorul duce mouse-ul în colțul din stânga-jos, așa cum apare acum miniatura care reflectă Ecranul Start.
Un alt element de noutate este acela că vom avea posibilitatea de a folosi vizualizarea „All Apps” în mod implicit dacă nu vrem să avem de-a face cu live tiles :
All-Apps-Blue
Utilizatorul va putea aranja iconițele după nume sau după gradul de utilizare recentă, printre altele. Din această vizualizare, butonul Start din stânga jos va duce la noul Ecran Start (cel cu live tiles).
De asemenea, Microsoft mai face o modificare care poate face tranziția Desktop – Start Screen mai puțin deranjantă. Mai exact, utilizatorii vor avea la dispoziție o setare prin care fundalul de pe Start Screen poate fi același cu cel de pe Desktop.
Desktop
Start-Screen-Desktop

Back To Top
Search