Integrarea SkyDrive în Windows 8.1 este una dintre caracteristicile cele mai bine primite ale noului sistem de operare. Cu toate acestea, unii utilizatori s-au plâns de faptul că Microsoft nu a permis mutarea folderului SkyDrive într-o altă locație decât cea predefinită odată cu instalarea Windows. Ei bine, acest lucru se schimbă odată cu Windows 8.1 RTM.

Despre integrarea SkyDrive în Windows 8.1 vom discuta într-un articol separat, acum însă vă propun să vedem cum putem schimba locația folderului local SkyDrive pe un PC cu Windows 8.1.

În Windows 8.1, folderul SkyDrive este ridicat la rangul de shell user folder. Nu vă preocupați prea mult de această denumire savantă, este doar un nume pentru un folder mai special, care ajută sistemul de operare să trateze și să catalogheze preferențial anumite foldere din Windows, cum sunt My Documents, My Pictures sau My Videos, printre altele.

Aceasta înseamnă că sistemul de operare știe unde este acel folder și că sunt permise doar anumite operații cu acesta. Dar mai înseamnă și rezolvarea problemei de care aminteam la început, anume posibilitatea de a reloca folderul așa cum dorim.

Localizăm folderul SkyDrive (normal ar fi în C:UsersUsernameSkyDrive – schimbați Username cu numele dv. de utilizator). Facem click dreapta pe folder și alegem Properties. Se afișează dialogul următor:

01 Relocare SkyDrive

Apăsăm pe Move … și selectăm un folder local sau în rețea unde dorim să mutăm folderul SkyDrive, răspundem Yes / Da la întrebarea dacă vrem să mutăm fișierele după care apăsăm 2 pentru confirmare și încheiere.

Back To Top
Search