Microsoft a confirmat oficial astăzi un zvon care a circulat destul de mult săptămâna aceasta: Windows 8.1 va fi disponibil pentru publicul larg în 17 octombrie.

Mai precis

„începând cu 12:00 AM în 10 octombrie în Noua Zeelandă ( adică 4:00 AM pe 17 octombrie în Redmond ), Windows 8.1 va apărea în întreaga lume ca un update gratuit pentru consumerii de pe Windows 8 prin Windows Store.”

Totodată am aflat că Windows 8.1 va fi RTM după 25 august. Codul final va porni mai întâi spre partenerii OEM, care îl pot încorpora în modele noi de device-uri pe care le vor lansa în toamnă.

Consumerii mai au însă de așteptat până vor putea face upgrade. Dacă vă întrebați de ce, voi enumera doar câteva câteva motive :

  • Microsoft trebuie să se asigure că nu sunt probleme hardware pe device-urile care vor fi lansate și nici pe tabletele Surface.
  • Microsoft încă lucrează la aplicațiile RT proprii (Mail, People, Calendar), pe care le-a îmbunătățit deja (se vede în build-ul 9471).
  • Developerii pot pregăti la rândul lor aplicații RT în acest interval. (Sunt curios de ce nu apare încă o aplicație Facebook oficială, a la carte).

Ca și până acum, vom mai avea update-uri pentru Windows 8.1 preview, prin Windows Update. Dar update-ul la Windows 8.1 RTM nu va fi deblocat până în octombrie.

Nu se știe nimic încă despre data la care Windows 8.1 va fi disponibil pentru abonații MSDN și nici despre data la care versiunea Enterprise va fi GA.

via Ed Bott

Back To Top
Search