Am evitat să scriu despre zvonurile privind o ediție gratuită de Windows sau chiar despre această versiune Windows with Bing atunci când alte site-uri au făcut-o, pentru că nu existau confirmări și nu vedeam sensul.

Iată însă că avem confirmarea existenței unei versiuni cu preț redus pentru OEM, care se numește Windows 8.1 with Bing. Aceasta nu are nici un fel de caracteristici speciale, ci este de fapt un Windows 8.1 Core cu Update 1 (subset al Windows 8.1 Update 1 Pro), care va veni pe device-uri cu prețuri sub 250 de dolari.

Microsoft va acorda producătorilor reducerea de la 50 la 15 dolari pe copia Windows doar dacă Bing este setat ca motor principal de căutare pentru Internet Explorer pe echipamentele furnizate de aceștia

Această versiune Windows este una standard, fără restricții pentru utilizatori, care vor putea schimba motorul de căutare implicit dacă vor dori, dar producătorii PC-urilor nu.

Documentația internă de produs arată că această nouă ediție Windows are un scop precis, acela de a ajuta pproducătorii de echipamente, dar și de a aduce astfel utilizatorii către serviciile Microsoft, mai ales înspre Bing și OneDrive.

Adițional, se pare că Microsoft nu are momentan planuri de a oferi Windows gratuit.

Back To Top
Search