MarketShare-Windows-811

În ciuda rapoartelor optimiste, Microsoft se confruntă cu o problemă în zona Windows 8. Acest produs se vinde mai prost decât s-a vândut Windows 7 și asta nu e nimic încă, pentru se vinde mai prost și decât s-a vândut Windows Vista în lunile imediat următoare lansării respectivelor produse.

NetApplications
Net Applications arată că Windows 8 are o cotă de piață de doar 2,67 la sută la cinci luni de la lansare, adică aproape jumătate din  cota curentă a Windows Vista, care este de 5,17 procente. E adevărat, Windows 8  a depășit versiunile recente ale sistemului de operare Apple (OS X 10.8 Mountain Lion este la 2,61%).
NetApplications-2
Windows 7 stă foarte bine, la 44% în ultimele 6 luni, iar Windows XP scade de la o lună la alta cu aproape un procent.
Comparativ cu Windows 7, Windows 8, lansat și el în luna octombrie, pentru a ”prinde” sărbătorilor de iarnă cu vânzări bune, are, la 5 luni de la lansare 2,67% din piață față de 9% cât a avut Windows 7 după aceeași perioadă pe piața sistemelor de operare pentru desktop.
Cifrele nu au nevoie de comentarii adiționale. Windows Vista a fost considerat un eșec ca și sistem de operare din varii motive, adesea legate de incompatibilități și/sau cerințe hardware, dar are marele merit de a fi repus bazele platformei Windows pe temelii moderne, solide.
La 5 luni de la lansare, Vista avea o cotă de 4,52% din piața sistemelor de operare desktop, comparativ cu 2,67 cât are Windows 8 după aceeași perioadă, ori sistemul de operare Vista nu a fost lansat înainte de sărbătorile de iarnă, ceea ce arată încă odată cât de prost merg vânzările Windows 8. Sărbătorile de iarnă au adus vânzări mari la tablete (nu și pentru Surface RT), iar PC-urile cu Windows 8 s-au vândut foarte slab.
Net Applications (credit pentru grafice și info) își culege informațiile dintr-o rețea exclusivă de peste 40.000 de site-uri, cu aproximativ 160 de milioane de vizitatori unici pe lună.

Back To Top
Search