Windows-8-GA111

Microsoft a anunțat ieri că va livra Windows 8 pentru publicul larg pe 26 octombrie doar ca upgrade sau doar preinstalat pe un sistem nou.
Confirmarea zvonurilor privind absența unei versiuni retail, ca și anunțul privind data concretă din octombrie au sosit prin intermediul unui articol de pe blogul Microsoft Blogging Windows :

“Steven Sinofsky a anunțat la evenimentul anual Microsoft’s sales meeting că publicul va putea obține Windows 8 –fie ca upgrade fie pe un PC nou–începând cu 26 octombrie” scrie Brandon LeBlanc.

Cu sistemele de operare Windows mai vechi, Microsoft oferea versiuni complete (Retail) și versiuni upgrade, pe lângă versiunile OEM. Versiunea Retail (la raft, completă, de sine stătătoare) îi viza pe cei care vroiau să instaleze Windows pe un PC nou cumpărat sau construit, sau pe un PC cu o versiune anterioară care nu se califica pentru upgrade. În cazul Windows 8, toate versiunile curente se califică pentru upgrade.
Perioada de așteptare pentru disponibilitate generală Windows 8 este acum înaintea noastră. Produsul va fi finalizat și trimis către partenerii OEM în prima săptămână din august (RTM), iar pentru publicul larg (GA), produsul va fi disponibil la raft sau via download din 26 octombrie 2012.
Pentru ca așteptarea să fie cât mai ușoară, vă propun ca de acum și până în octombrie să ne pregătim pentru Windows 8 cu o colecție bogată de articole și tutoriale pe care o pregătesc de ceva vreme. Mai mult, vom reveni curând cu IT Spark Tech Talk, iar din septembrie și cu un webcast săptămânal ”Windows fără limite”.

Back To Top
Search