Surse mai mult decât autorizate (printre care Paul Thurrott – winsupersite.com și Mary-Jo Foley de la ZDNET), au publicat azi lucruri noi și interesante despre cele două tipuri de interfață la care Microsoft lucrează pentru Windows 8.

Paul Thurrott spune că (potrivit zvonurilor și ponturilor pe care le-a auzit/primit) una dintre noile interfețe va fi asemănătoare cu aceea din Windows Phone 7 (bazată pe careuri – tiles), și că ar avea numele de cod ”Mosh”. Thurrott mai spune însă că nu crede că aceasta va fi interfața principală pentru Windows 8, ci că va fi alternativa pentru tablet PC’s, care vor să concureze iPad-ul. Aceste vești vin în completarea perfectă a zvonurilor lansate la începutul lui decembrie de windows8italia.com, despre care am scris aici.

Tot Thurrott mai spune că Microsoft lucrează la un nou model de aplicație cu numele de cod ”Jupiter”. .appx este extensia pentru acest model nou de aplicații (pachete AppX), care vor oferi utilizatorului experiențe deosebite, fiind bazate pe Silverlight.Tiles

Interesante sunt și completările aduse de Mary-Jo Foley la cele arătate de Thurrott. Cei în temă știu că MJ unul dintre cei mai bine informați oameni de pe planetă cu privire la numele de cod ale produselor Microsoft. Foley confirmă din surse proprii zvonurile despre ”Jupiter”, dar spune că Microsoft nu vorbește încă oficial despre acest subiect.

Ce este interesant legat de ”Jupiter” și de Windows 8 ? Sunt indicii că Microsoft pregătește un App Store pentru Windows 8, ceea ce deschide calea spre multe speculații legate de viitorul sistem de operare.

În contextul celor două interfețe noi pentru Windows, ”Mosh” vine să rezolve problema celor de la Microsoft, care nu pot instala Windows 7 pe tablet devices pentru mase, în ciuda abilităților touch din sistemul de operare. Anul trecut la Consumer Electronics Show, CEO Steve Ballmer nu a avut ce arăta, iar mâine, când are loc CES 2011 nu cred că mai este dispus să se facă de rușine. De unde și mulțimea de zvonuri potrivit cărora Microsoft s-ar putea prezenta mâine la CES cu un prototip Windows 8. Stay tuned !

Back To Top
Search