Windows pe ARM
Windows pe ARM
  • Windows on ARM, sau WOA, este un membru nou al familiei Windows care este construit pe fundația Windows, are foarte multe în comun și semnificativ de mult cod partajat cu Windows 8 și se va dezvolta mult, va exista suport pentru WOA ca parte a celui mai mare ecosistem de computing din lume.  WOA a fost creat pentru a permite o nouă clasă de PC-uri cu capabilități și form factors unice, suportate de un set nou de parteneri care extind ecosistemul din care face parte Windows.
  • PC-urile WOA sunt încă în dezvoltare și obiectivul Microsoft colectiv este ca producătorii să le furnizeze în paralel cu PC-urile proiectate pentru Windows 8 pe x86/64. Aceste PC-uri vor fi construite pe platforme hardware unice și inovatoare, oferite de NVidia, Qualcomm și Texas Instruments, cu o fundație comună Windows on Arm – toate vor rula același sistem de operare Windows, o aordare unică pentru industrie. Producătorii de PC-uri lucrează acum pentru a crea PC-uri speciale pentru WOA.
  • Aplicațiile Metro din Windows Store rulează și pe WOA și pe Windows 8 pe platforma x86/64. Developerii care vor să scrie pentru WOA pot face asta scriind aplicații pentru WinRT (API-uri Windows pentru dezvoltarea de aplicații Metro) folosind instrumentele noi din Visual Studio într-o gamă largă de limbaje, inclusiv C#/VB/XAML și Jscript/ HTML5. Codul nativ pentru WinRT este de asemenea suportat folosind C and C++, care pot fi folosite pe toate arhitecturile și care pot fi distribuite prin Windows Store. WOA nu suportă rularea, emularea și nici portarea aplicațiilor desktop x86/64 existente. Codul care folosește doar servicii de sistem sau ale sistemului de operare din WinRT poate fi folosit într-o aplicație și distribuit prin Windows Store atât pentru platforma WOA cât și pentru x86/64. Consumerii obțin orice software, inclusiv drivere pentru dispozitive, prin Windows Store și Microsoft Update sau Windows Update.
  • WOA poate suporta toate aplicațiile Metro noi, inclusiv aplicații de la Microsoft pentru mail, calendar, contacte, fotografii și storage. WOA include de asemena suport pentru accelerare hardware HTML5 cu Internet Explorer 10. WOA va oferi suport pentru alte formate media standard, inclusiv cele cu accelerare hardware și offloading computation, și toate formatele standardizate de documente. În toate cazurile Microsoft urmărește să ofere utiulizatorului posibilitatea de a alege ce aplicații folosește și care este formatul în care dorește să exporte conținut.
  • WOA includes versiuni desktop pentru 4 aplicații din Office 15: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, și OneNote. Aceste noi aplicații Office (codename “Office 15”), au fost proiectate atât pentru touch și consum minim de energie și resurse, dar au în același timp toate caracteristicile funcționale necesare consumerilor și oferă compatibilitate completă pentru documente. WOA suportă experiența desktop Windows incluzând aici File Explorer, Internet Explorer 10 pentru desktop, și multe alte caracteristici esențiale Windows desktop – care au fost reproiectate deliberat pentru touch și consum minim de energie și resurse.
  • Cu WOA putem anticipa integrarea completă produse—hardware, firmware și software WOA. Realizarea WOA a fost un efort de proiectare care a implicat participarea Microsoft, a deținătorilor de licențe ARM, a producătorilor de PC-uri, și a producătorilor de componente și periferice. Aceste eforturi   au făcut necesare crearea sau reproiectarea unei întregi game de subsisteme special pentru WOA. Partenerii Microsoft vor oferi PC-uri WOA ca produse complet integrate care includ hardware, firmware, și software Windows on ARM. Software-ul Windows on ARM nu se va vinde și nici nu va fi distribuit separat de un PC WOA nou, exact așa cum v-ați aștepta de la un dispozitiv ”consumer electronics” care se bazează pe soluții unicat și integrare specifică hardware-software. Pe durata utilă de viață a unui PC, software-ul oferit va beneficia de suport și va fi îmbunătățit.
  • În preajma lansării următorului Milestone (Consumer Preview) Windows 8 pe x86/64, un număr limitat de PC-uri prototip vor fi oferite dezvoltatorilor și partenerilor hardware, într-un program restrâns, bazat pe invitații. Aceste dispozitive vor rula un build din aceeași ramură a Windows 8 pe x86/64 care va fi oferit publicului. Acestea nu sunt mostre sau sugestii pentru modele de PC-uri viitoare, doar instrumente  cu hardware specific WOA pentru inginerii hardware și software.
  • Windows Consumer Preview, versiunea beta a Windows 8 pe x86/64, va fi disponibilă pentru download la finele lui februarie. Acest Milestone Windows 8 va fi disponibil localizat și va fi un download public.
Back To Top
Search