După o perioadă destul de lungă în care am testat și utilizat Windows 8 pe sistemele mele cu diverse programe add-on pentru a readuce parțial experiența desktop din Windows 7, am decis să revin pe sistemul desktop la sistemul de operare cu setările de fabrică (out of the box), fără software adițional gen Start8 sau similar.

O excepție notabilă este aici Actual Multiple Monitors, software cu care gestionez taskbar-ul de pe al doilea monitor. Acest software va fi folosit în continuare pentru a compensa o serie de lipsuri ale taskbar-ului proiectat de Microsoft pentru utlilizare pe un monitor secundar.

Pentru reprezentanții Microsoft România care ar putea eventual ajunge să citească această serie de articole doresc să precizez că ele pot fi considerate feedback pentru echipa de produs Windows și vor fi redactate obiectiv, corect și corespunzător din acest punct de vedere.

Nu aș vrea să fiu acuzat de lipsă de flexibilitate, tocmai am renunțat la Start Menu pentru Start Screen (a fost schimbarea radicală pe care am primit-o cu extremă răceală din cauza modului în care a fost implementată în actualul Windows 8).

Mai mult, în următoarele 30 de zile voi folosi Internet Explorer 10 ca browser principal, inclusiv pentru sarcinile de serviciu.

Scopul acestui demers este acela de a mă pregăti să compar obiectiv diferențele dintre Windows 8 și Windows 8.1 la momentul în care Windows 8.1 va avea un preview public.

Pentru astăzi voi prezenta principalele motive pentru care taskbar-ul secundar de pe desktopul Windows 8 nu corespunde cerințelor personale de lucru. Ele sunt două :

  • Principalul motiv pentru care nu pot folosi taskbarul secundar așa cum este proiectat de Microsoft este acela că pe un taskbar secundar nu poți fixa programe, cum o faci pe taskbarul principal.
  • Al doilea motiv este acela că pe al doilea taskbar nu există system tray (partea aceea cu miniaturi ale diferitelor programe) și nici ceasul.
Back To Top
Search