Revisited-211

Astăzi o să vorbim puțin despre experiența din ecranul Start al Windows 8 RTM.

Start Screen in Windows 8 RTM

  • Am remarcat că (pe sistemul meu cel puțin) dacă nu tastezi mai mult de 4 litere din numele unei aplicații, rezultatele pentru căutarea de aplicații nu apar.
  • De asemenea, dacă nu sortăm tiles în așa fel încât să avem în stânga Start Screen (adică la începutul ecranului) aplicațiile cele mai utilizate, o să trebuiască să căutăm prin tot setul de tiles.
    FEEDBACK pentru MICROSOFT: ar fi grozav dacă am avea acces mai ușor la cele mai frecvent utilizate aplicații, mai ușor chiar decât în build-ul 9374, unde avem un filtru pentru aceasta. Aș propune să se afișeze la cerere pe o coloană la alegere, o listă dinamică de aplicații recent folosite (4-10 aplicații/programe recent folosite, după rezoluția ecranului, tiles să fie medii sau mijlocii)
  • Organizarea tiles pe ecranul Start ia ceva timp și ar trebui cercetat și găsită o modalitate de ordonare și mai simplă, care să dureze mai puțin.
  • Dacă ai un lapsus și ai foarte multe tiles pe Start Screen, va trebui să pierzi ceva timp pentru a identifica aplicația/programul căutat.
    FEEDBACK pentru MICROSOFT: aș propune să se permită utilizatorului să definească o culoare pentru tile-urile aplicațiilor dintr-un grup/coloană. Astfel, de exemplu, aș vrea să pot asocia toate aplicațiile audio cu tiles verde deschis, cele Office cu tiles portocalii și așa mai departe.
  • Pentru că toolbar-ul Charms nu este atât de intuitiv și nici ușor de descoperit, aș căuta o modalitate de a pune comenzile din charms în partea superioară sau în stânga fiecărei aplicații deschise, prin niște butoane suficient de mari pentru touch, dar nu prea mari din punct de vedere al spațiului preluat de la aplicație.

Acestea sunt câteva note despre modul în care decurg interacțiunea și acomodarea cu noul ecran Start pentru mine. Pe parcursul celor 30 de zile ale acestei serii voi reveni cu note despre Start Screen și despre Celor interesați, le propun și aceste articole despre Charms Bar și despre Start Screen:

Caracteristici Windows 8 – noul Ecran Start
Tutorial Windows 8 – cum restartez, dau log off sau opresc PC-ul ?
Tutorial Windows 8 – funcționalități pentru colțurile ecranului (Hot Corners)
Tutorial Windows 8 – Charm-ul Search
Tutorial Windows 8 – cum se accesează toolbar-ul Charms

Back To Top
Search