Revisited-311

Astăzi am ajuns la sentimente mai bune vizavi de Windows 8 pentru că mi-am adus aminte de două comezi rapide preferate, cu care îmi rezolv desul de repede problemele, indiferent de context.

[box type=notes] Prima comandă rapidă este combinația de taste din Windows 8 Tastă Windows + Tastă C (afișare Charms Bar). Acest meniu ascuns din Windows 8 a fost una dintre caracteristicile cele mai controversate din Windows 8, mai ales de persoanele care se adaptează uneori mai greu la schimbare, printre care mă număr și eu mai nou, din păcate tot mai des :). Totuși, dacă reținem câteva trucuri simple, putem trece rapid și cu multă ușurință peste niște impedimente pe care ni le creem singuri 🙂 [/box]

Windows 8 revisited - 3 - Windows plus C - toolbar charms

[box type =recom]

Putem să recapitulăm integral ce este și ce putem face cu Charms Toolbar citind acest articol.

[/box]

Pe scurt, acesta ne dă acces de peste tot la căutarea integrată din Windows 8 (în aplicații și în setări, ulterior va integra și căutare pe Internet, după cum vedem în build-urile mai noi Windows 8.1), la setările aplicației în care ne aflăm și la modalități de partajare a informațiilor din aplicația pe care o folosim. Momentan de pe desktop-ul Windows 8 RTM nu putem partaja nimic, ulterior vom putea partaja capturi de ecran de pe desktop, dacă Microsoft păstrează funcționalitatea văzută în versiunile Windows Blue scăpate recent pe Internet.

Colțurile dreapta sus și dreapta jos ale ecranului în Windows 8

Ambele au același rol: activarea Charms Bar. Toolbarul Charms Bar oferă acces contextual la serviciile de căutare, partajare, acces la dispozitive și setări.

Cum procedăm ?

Mutăm cursorul mouse-ului în colțul dreapta sus sau stânga jos. Bara Charms apare din dreapta, transparentă,  ceea ce indică faptul că nu este activată. Pentru activare trebuie să tragem mouse-ul de-a lungul marginii drepte a ecranului. Atunci bara se înnegrește și e activă.

Alterntiva de la tastatură ? Windows + C

Aceste două hot corners mai activează de asemenea și un dreptunghi cu fundal negru pe care sunt afișate data, ora și simbolul de control pentru conectivitate.

[box type=notes] A doua comandă rapidă preferată din Windows 8 este pentru mine combinația tastelor Windows și X, care aduce la suprafață meniul pentru Power-useri. Dacă vrem acces rapid la instalarea-dezinstalarea de programe, opțiunile pentru gestionarea energiei, Event Viewer (utilizatorii avansați pot depista cauzele problemelor cu acest instrument administrativ), proprietățile sistemului, gestionarul de dispozitive hardware, gestionarul de unități de disc, gestionarul pentru computer (computer management), acces la linia de comandă ca utilizator simplu sau elevat (administrator), task managerul, Control Panel clasic, File Explorer (gestionarul de fișiere din Windows) , căutarea de aplicații ModernUI, caseta Run sau revenirea la Desktop. [/box]

Windows 8 revisited - 3 - PowerUser menu

Care sunt comenzile voastre rapide preferate din Windows 8 ?

Back To Top
Search