Windows 8Potrivit Windows8News, recent, Microsoft a postat două locuri vacante de muncă, din ale căror cerințe reies lucruri cât se poate de interesante, și anume că Microsoft plănuiește utilizarea platformei Windows Azure pentru stocarea datelor și setărilor din conturile de utilizator Windows 8, pe lângă o mai strînsă integrare a serviciilor Windows Live.

Primul anunț, (care a fost retras între timp Smile), era destinat unui dezvoltator software (Software Development Engineer) și conținea printre altele și următoarele : ”În prezent lucrăm la un serviciu bazat pe Azure și la integrarea acestuia cu anumite servicii online Microsoft și cu Windows 8 backup.”

Al doilea anunț, (retras și el) era destinat angajării unui inginer de sistem (Windows Systems Engineer) și descrierea jobului făcea aluzie la integrarea serviciilor Windows Live în viitorul Windows 8 :

”Extindem o echipă […] care va contribui la construirea și operarea unuia dintre cele mai importante atu-uri Internet strategice pentru Microsoft. Serviciul nostru este utilizat de sute de milioane de utilizatori, care schimbă între ei miliarde de mesaje instant, fotografii și mesaje e-mail zilnic și care stochează miliarde de interconexiuni (informații de contact) între diverse persoane.

Trăim o viață legată de software și de servicii în fiecare zi, la un nivel ridicat, iar candidatul va juca un rol pivot pe măsură ce se va face integrarea serviciilor noastre online în Windows 8.”

Această integrare Windows Live cu Windows 8 va aduce SkyDrive în Windows Explorer, iar abilitatea de a partaja rapid fișierele în rețelele sociale se pare că va fi și ea prezentă în sistemul de operare. Pe de altă parte, Windows App Store va oferi aplicații găzduite în serviciul Windows Azure, ceea ce va reduce cantitatea de informații stocate local.

Viziunea Microsoft pentru următorul sistem de operare este detașarea informațiilor de dispozitiv și disponibilitatea acestora pe diferite tipuri de dispozitive inteligente prin intermediul serviciilor din cloud. Setările și datele unui utilizator vor fi sincronizate automat în cloud, astfel încăt, odată reautentificat pe un alt dispozitiv, folosind însă același cont, utilizatorul să își poată relua utilizarea sistemului așa cum l-a configurat, fie că îl va folosi pe un PC, pe un laptop, pe un sistem mini-tabletă sau pe un telefon inteligent.

Back To Top
Search