Așa cum ați remarcat, site-ul trece prin multe schimbări și fluctuații în ultima perioadă, și aș vrea să îmi acordați câteva minute pentru a vă explica ce se întâmplă.
Aceia dintre voi care au urmărit acest site încă de la începuturile sale s-au obișnuit să îl găsească închis de multe ori chiar și la ore de vârf pentru trafic. Aceasta a continuat de-a lungul timpului și a afectat Page Rank-ul și alți parametri care ar trebui să fie mult mai OK decât sunt la această oră.
Evident, îmi însușesc aceste acțiuni și oricum nu le pot schimba, oricât aș dori să pot face asta.
De aceea, am decis să risc și mai mult și să șterg toate comentariile anterioare de pe site. M-aș bucura să știu că autorii lor nu se vor supăra pe mine și că vor reveni cu și mai multe lucruri interesante, cel puțin așa cum au făcut până acum.
Am decis să restructurez complet conținutul prin :

  • simplificarea structurii site-ului prin reducerea numarului de taguri și prin definirea unui număr cât mai mic de categorii
  • editarea metadatelor la articole,
  • verificare link-uri din articole,
  • Verificarea existenței fișierelor atașate articolelor,
  • verificarea imaginilor, etc.

Toate aceste operații se vor desfășura cu site-ul deschis, live. Sper ca operațiile de mai sus (și multe altele cu care nu vreau să vă mai plictisesc) să nu dureze foarte mult pentru că estimez că la finele lunii februarie – jumătatea lui martie 2013 cel târziu – vom putea relua webcastul ”Windows fără limite” în condiții net superioare.
Odată ce voi reîncepe webcastul săptămânal, intenționez să public cât mai multe tutoriale video HD pentru Windows 7 și Windows 8, iar partea informativă despre compania Microsoft și despre produsele și serviciile acesteia urmează să fie acoperită mai mult în emisiuni.
La final trebuie să adaug că mă simt dator față de voi, cititorii acestui site, cu câteva precizări. Deși site-ul a pornit la drum pe baza entuziasmului puternic pe care mi l-a creat Windows 7, un sistem de operare extraordinar, Windows 8 și direcția pe care merge mai nou Microsoft cu sistemul de operare dar și atitudinea din ultimii ani a companiei vizavi de power-useri și de entuziaști nu mai justifică aproape deloc continuarea acestui demers care consumă resurse financiare personale și foarte mult timp, dacă nu chiar tot timpul meu liber personal, care e tot mai puțin. Aceasta se va reflecta printr-o atitudine mult mai deschisă și mai sinceră vizavi de produsele pe care uneori m-am ferit să le critic, ceea ce m-a făcut să par uneori ca un fanboy Microsoft.
Spuneam că anumite lucruri pe care le face dar și altele pe care Microsoft nu le face mă fac să consider că eforturile de pe acest site nu se mai justifică. Cu toate acestea, monitorizând site-ul și văzând că este util unui anumit segment de cititori, am decis să merg mai departe. Nu din obligație, ci din respect pentru cei care au citit articolele de aici, bune sau mai puțin bune, și care au reușit să își rezolve unele probleme folosind ceea ce s-a publicat.
Aștept la comentarii opiniile voastre despre site, așa cum a fost el până aici și îmi doresc sincer critici constructive mai degrabă, nu complimente. În egală măsură aștept propuneri de orice fel pentru formula viitoare.
Vă mulțumesc.

Back To Top
Search