Microsoft tocmai a lansat un nou build Windows Insider Preview pentru PC: 10532. Acesta este disponibil doar prin upgrade de la build-ul 10525, adică prin Fast Ring.

Ce e nou în acest build ?

Language Pack-urile revin

Language Pack-urile pot fi folosite începând cu acest build, ele putând fi instalate prin Windows Update din aplicația Settings. Găsiți aici o listă cu limbile disponibile.

Meniuri contextuale îmbunătățite pe Desktop și în alte locuri din sistemul de operare

Meniurile contextuale de pe desktop și din Explorer sunt acum si ele optimizate pentru interacțiuni tactile. Aceasta înseamnă că sunt mai aerisite și au o estetică mai bună, care îmi place

Se lucrează la schemele de culoare pentru aplicații

00 Tema inchisa Windows 10
Tot acum Microsoft mai spune că pune la punct temele deschise și cele închise, ceea ce înseamnă că vom putea comuta în curând direct din Settings, nu prin tweak-uri.

Feedback-ul din aplicația Windows Feedback poate fi partajat acum

Aplicația are link-uri de partajare și permite și copierea unui link către mesajele de feedback existente.
PC-Share-Feedback-2
Partajarea se poate face cu orice aplicație care suportă API-urile pentru contractele de sharing din Windows 10 sau prin preluarea acelui link spre mesajele existente și lipirea lui oriunde doriți.

Credem că aceasta va ajuta Insiderii să partajeze mult mai ușor feeback punctual și sugestii cu alți Insideri pe Twitter, forumurile pentru Insideri și direct cu dezvoltatorii noștri.

Aplicația Windows Feedback de pe Windows Mobile va avea și ea aceeași caracteristică în următorul build Windows 10 Mobile:
Mobile-Share-Feedback-2
 

Ce se aude despre următorul build Windows 10 Mobile ?

Pentru entuziaștii Windows Phone, Microsoft spune că îmn versiunile testate intern sunt câteva bug-uri care împiedică în acest moment livrarea unui build nou. Sunt pregătite deja build-uri mai noi care remediază acele probleme, fiind și ele în teste înainte de lansarea publică.

Urmăriți Insider Hub pentru că vor fi anunțate caracteristici noi

Microsoft spune că urmează să anunțe curând unele caracteristici noi atât pentru PC cât și pentru Windows 10 Mobile, care vor putea fi testate – cum e și de așteptat – de Windows Insiders.

Probleme cunoscute în build-ul 10532

  • Autentificarea bazată pe recunoaștere facială Windows Hello nu funcționează în acest build pe anumite device-uri; device-ul poate fi deblocat cu alte metode, cum ar fi cod PIN, parolă sau amprente.
  • Problema Google Chrome pe 64 de biți din 10525 este aici în continuare, Google Chrome crapă la lansare. Google știe despre problemă.  Între timp puteți folosi build-ul 64 bit Canary sau versiunea pe 32 de biți a browserului Google Chrome.

Cum instalez acest build ?

Windows 10 build 10532 este disponibil prin Windows Update pentru toți cei care sunt înscriși în programul Windows Insider. Dacă nu sunteți înscriși, trebuie să rulați o copie Genuine a sistemului de operare Windows 7 SP1 sau Windows 8.1 Update, și apoi să faceți upgrade la Windows 10.
După acești pași puteți activa obținerea de versiuni Insider din Setări > Actualizare și securitate > Windows Update > Opțiuni Avansate > Obțineți versiuni Insider. Asigurați-vă că în contul Microsoft sunteți înscriși și că pe PC ați setat să folosiți Fast Ring.

Back To Top
Search