Windows-Insider-Gabe-Aul-Desk

De ieri Insiderii din Fast Ring pot face upgrade la cel mai nou build de test pentru PC, 10565. Haideți să vedem ce este nou.

Ce e nou în Windows 10 Insider Preview build 10565 pentru PC ?

 • Mesageria Skype, apeluri și experiența video: după cum s-a anunțat mai demult, mesageria Skype, apelurile și conferințele video vor fi integrate în Windows 10 prin aplicațiile universale Windows Messaging, Phone și Skype video.

Aceste aplicații Windows permit comunicarea facilă prin apeluri audio și video sau prin mesaje scrise către alți utilizatori Skype care folosesc telefoane în rețele 3G/4G sau tablete și PC-uri pe Wi-Fi sau conexiuni fixe. Acest preview va funcționa împreună cu unul similar care va sosi curând pe Windows 10 Mobile.

Acum puteți încerca să folosiți Quick Reply (Răspundeți rapid) din Action Center (Centrul de acțiuni) unde sosesc notificările și unde puteți răspunde pe loc, fără a mai deschide aplicația.

Microsoft spune că va oferi lunar soluții la problemele inerente acestor versiuni de test, ca și caracteristici noi.

 • Previzualizarea filelor în Microsoft Edge: Dacă puneți mouse-ul peste un tab secundar din Microsoft Edge de acum veți avea o previzualizare miniaturală a conținutului acelei file.

1 - build 10565

 • Sincronizarea site-urilor favorite și a articolelor salvate în Reading list (lista de citit) din Microsoft Edge: din acest build veți putea testa un preview pentru noua caracteristică de sincronizare din Microsoft Edge care permite sincronizarea site-urilor favoriteși a articolelor din lista de citit.
 • Îmbunătățiri Cortana: Acum Cortana poate descifra notele scrise de mână, știe să seteze notificări pe baza locațiilor, orelor și cifrelor pe care le extrage din notițele digitale de mână.

2 - build 10565

Microsoft va mai lansa caracteristici noi pentru Cortana prin care utilizatorii pot să-și programeze activitățile din timpul liber, oferind remindere pentru filem și evenimente. Cortana va urmări biletele pentru cinema sau pentru evenimente pe care le cumpărați online pe care le va identifica pe baza e-mail-urilor de confirmare pe care le-ați primit. Cu două ore înainte de începerea filmului / evenimentului veți primi informații utile cu privire la locul unde trebuie să mergeți și cum să faceți pentru a ajunge la timp, inclusiv cu opțiunea de a comanda și de a urmări sosirea unei mașini comandată prin Uber, serviciu integrat în Cortana.

3 - build 10565

 • Bare de titlu mai puternic colorate: Feedback-ul de la Windows Insideri i-a determinat pe cei de la Microsoft să facă această modificare. Astfel, barele de titlu au acum intensitatea maximă a culorii selectate în temă. Culoarea se poate modifica din Settings > Personalization > Colors. Barele de titlu colorate apar doar dacă ați activat opțiunea „Show color on Start, Taskbar, Action Center, and Title bars”.

4 - build 10565

 • Meniuri contextuale îmbunătățite în Start: Veți remarca unele modificări la meniurile contextuale din Start, inclusiv iconițe noi pentru reglajele de dimensiune pentru dale.

5 - build 10565

 • Iconițe noi: Acest build are un set nou de iconițe, multe dintre ele în Device Manager. Și regedit, editorul pentru Registry are o iconiță nouă.

6 - build 10565

 • Îmbunătățiri activare device-uri: în baza feedback-ului de la Insiders pentru simplificarea activării Windows 10, dacă instalați acest build Windows 10 Insider Preview pe un PC și acesta nu se activează automat, de acum puteți introduce cheia de produs cu care ați activat anterior Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1 pe același device pentru a activa Windows 10 mergând la Settings > Update & security > Activation accesând Change Product Key. Dacă faceți o instalare pe curat a Windows 10 prin boot direct de pe USB sau DVD, de acum puteți folosi cheia de produs din versiunile Windows anterioare, pe device-urile care se califică, în timpul instalării. Verificați în Insider Hub pentru detalii despre aceste îmbunătățiri ale procesului de activare, inclusiv precizări despre condițiile în care ele sunt disponibile.
 • Gestionarea imprimantei implicite: Microsoft introduce un nou mod de lucru cu imprimantele. Astfel, pentru PC-urile care au conectate mai multe imprimante, ultima imprinantă cu care ați lucrat este setată ca imprimantă implicită. Microsoft spune că această modificare face ca imprimanta cea mai bună să fie preselectată în dialogurile pentru imprimare. Acest comportament poate fi modificat din Settings > Devices > Printer & Scanners pentru a se reveni la comportamentul anterior din Windows. Totodată, posiblitatea de a seta o imprimantă ca implicită în funcție de rețeaua la care v-ați conectat a fost eliminată.

Probleme rezolvate în acest build:

 • Mesajul de avertizare din aplicația Settings > Update & Security > Windows Update cu privire la setări modificate pentru inelul de distribuție nu mai apare decât dacă ați schimbat efectiv de pe Fast pe Slow sau viceversa.
 • Redarea audio funcționează acum chiar și cu aplicațiile gen Groove minimizate.
 • Blocarea panourilor flotante (flyouts) audio, rețea, ceas, etc. în urma click-urilor repetate rapid pe iconițele din zona de notificări de lângă ceas a fost eliminată.
 • După build-ul 10525, feedback-ul cu privire la elementele de meniu contextual ca fiind prea mari pentru mouse a determinat Microsoft să facă unele ajustări în sensul micșorării.
 • Acum se pot fixa contacte din aplicația People în Start.
 • Anumite aplicații nu mai apar de două ori dacă sunt fixate în bara de sarcini.
 • Ascunderea iconițelor de pe desktop prin comanda din meniul contextual de pe desktop funcționează.
 • Aplicațiile din Magazinul Windows ar trebui să se actualizeze automat.

Probleme cunoscute în acest build

 • Caseta de căutare nu funcționează pentru un PC cu setări locale (regionale) pe o zonă în care Cortana nu este disponibilă. Microsoft caută soluții.

UPDATE

Se pare că există deja un workaraound:

 • Aplicația Xbox pentru Windows 10 va consuma gigabiți de memorie pe PC dacă aveți jocuri Win32 (clasice, nu cele din Magazinul Windows) instalate pe PC care au fost identificate ca jocurisau care au fost adăugate de utilizator în aplicația Xbox app. Închiderea aplicației Xbox va elibera memoria PC-ului.
 • Codecurile WebM și VP9 au fost eliminate temporar din build-urile curente. Microsoft continuă dezvoltarea unei implementări a VP9 pe care intenționează să o livreze cu Windows. VP9 va reveni curând.
 • Device-urile mici (small form-factor), cum ar fi Dell Venue 8 Pro, care boot-ează cu rotație sau cu dimensiunea ecranului virtual setată mai mare decât dimensiunea fizică a ecranului vor da bluescreen la upgrade și va forța revenirea la build-ul anterior.

Personal urmează să testez ceva mai târziu astăzi acest build și să revin cu eventuale comentarii. Până atunci, îi aștept pe insiderii care au instalat deja build-ul 10565 cu primele lor impresii la comentarii.

UPDATE

Vezi și galeria wfl.ro cu capturi de ecran din Windows 10 build 10565:

Acum build-ul este disponibil și pentru insiderii din Slow Ring, ceea ce înseamnă că imaginile ISO sunt disponibile pentru descărcare. Le găsiți aici:

Back To Top
Search