Windows-Insider1

Microsoft tocmai a redeschis programul Windows Insider pentru PC prin lansarea Windows 10 build 10525 către insiderii din Fast Ring. Acesta este primul build de test de după lansarea publică a primei versiuni comerciale a Windows 10.

Gabriel Aul – responsabilul programului Windows Insider – spune:

Acesta este un build cu adevărat special pentru că subliniază atât modul în care feedback-ul influențează dezvoltarea produsului cât și modul în care unele lucruri vor fi implementate în diferite momente, în funcție de lucrurile la care se lucrează în sistemul de operare – creșterea stabilității și a calității versus adăugarea de noi caracteristici.

Ce e important în acest build ?

În build-ul 10525, Microsoft aduce îmbunătățiri la gestionarea memoriei prin introducerea unui gestionar de memorie numit compression store, care este o colecție de fișiere comprimate stocate în memorie.
Când memoria RAM a sistemului este foarte încărcată, gestionarul de memorie va comprima paginile nefolosite în loc să le scrie pe hard disc. Ca urmare, PC-ul va reduce cantitatea de RAM folosită de fiecare proces, ceea ce va aduce performanțe crescute pe sistem pentru că Windows 10 va putea păstra și mai multe aplicații care rulează în memorie.

Compression store este rezident în setul de lucru al procesului System. De vreme ce acest proces ține compression store în RAM, setul său de lucru crește mai mult exact când memoria este oferită altor procese. Aceasta se vede în Task Manager, iar motivul pentru care procesul System apare cu un consum mai mare de memorie decât în versiunile anterioare.

Ce probleme sunt cu acest build ?

Windows 10 build 10525 vine și cu un set de probleme cunoscute. De exemplu, veți vedea că – la fel ca la Windows 10 Mobile build 10512 – hotspot-ul mobil nu funcționează. Cei care vor încerca partajarea unei conexiuni Internet folosind un hotspot mobil vor primi mesaje de eroare despre conectivitate limitată. Device-urile care încearcă să se conecteze la hotspot nu primesc o adresă IP, iar aceasta le va bloca accesul Internet.
Problemele de redare video din aplicația Movies & TV vor fi rezolvate printr-un update ulterior, iar pachetele de limbă opționale nu sunt disponibile imediat după lansarea acestui build, ci la fel, abia după un update.

Ce mai este de remarcat la Windows 10 build 10525 ?

Setarea implicită pentru culoare în Start, centrul de acțiuni, și bara de sarcini și barele de titluri din ferestre a fost modificată pentru a reflecta preferințele utilizatorilor. Astfel, Microsoft a schimbat folosirea culorii în aceste locații ca oprită în mod implicit, dar acest lucru se poate reactiva din Setări -> Personalizare -> Culori. 
Tot în acest build Microsoft a oferit utilizatorilor posibilitatea de a colora barele de titluri ale ferestrelor programelor și aplicațiilor și readuce aplicația Windows Feedback pentru toți utilizatorii, ambele lucruri fiind cerute insistent de comunitățile de utilizatori.

Cum instalez acest build ?

Windows 10 build 10525 este disponibil imediat prin Windows Update pentru toți cei care sunt înscriși în programul Windows Insider. Dacă nu sunteți înscriși, trebuie să rulați o copie Genuine a sistemului de operare Windows 7 sau Windows 8.1, și apoi să faceți upgrade la Windows 10.
Abia după aceea veți putea activa obținerea de versiuni Insider din Setări > Actualizare și securitate > Windows Update > Opțiuni Avansate > Obțineți versiuni Insider. Asigurați-vă că în contul Microsoft sunteți înscriși și că folosiți Fast Ring.

Back To Top
Search