messenger-fail-qmark

Am văzut pe blogul lui Tudor entuziasmul acestuia privind Windows Live Essentials 2011, si, mai mult, afirmația că Windows Live Messenger se interconectează cu Twitter. Tare aș vrea să o mai văd și pe asta, fără plugin-uri sau add-on-uri de la terți. Până să avem un răspuns pe tema asta, hai să vedem azi ce și cum cu Windows Live Messenger 2011.

 

Galeria alăturată este dedicată modului clasic de afișare al Windows Live Messenger și acest mod de afișare este este o alternativă pentru cei care nu au prea mult spațiu pe monitor sau care nu au nevoie de partea social.

Windows Live Messenger 2011 se vrea, însă, pe lângă a fi un client de mesagerie instant și un agregator social. Ceea ce nu poate decât să mă încânte. Dacă e bine făcut, cu atât mai mult. Pentru că se risipește o grămadă de spațiu pe monitor. Chiar și folosindu-l pe Desktop, unde am două monitoare conectate, tot mi se pare o risipă uriașă de spațiu, și l-am pus full screen pe al doilea monitor spre testare. Plus că, în interiorul ferestrei, în aria unde se afișează mesajele din rețelele sociale, literele sunt prea mari, nu există reglaje pentru asta și apar spații care risipesc inutil suprafața de lucru, așa cum se vede mai jos.
wlmess-14

Un alt lucru care nu mi-a plăcut deloc este că statusul din Live Messenger nu se publică pe Facebook și nici pe LinkedIn, oricât m-am străduit să configurez Privacy pe contul Live.

Statusul nu se publica

Ce mai pot adăuga este că pentru convorbirile audio, calitatea e ok, la fel și pentru video chat imaginea și sunetul sunt super OK. Dar sunt posibile doar între conturi Live (Hotmail, WindowsLive, etc.).

Agregatorul social este OK. Mai ales în ce privește Facebook și Windows Live. Poți comenta la mesaje, și poți vedea galeriile foto într-o interfață cool. Chiar mi-a plăcut.

Comment pe Facebook

Galerie foto cool

 
Ceea ce m-a dezamăgit foarte mult a fost absența integrării directe cu Twitter.

Poți vorbi cu prieteni din Yahoo Messenger din Live Messenger, dar nu poți partaja imagini, fișiere și videoclipuri cu aceștia. Nici audio/video chat nu poți folosi. Ori aici stă în opinia mea și a altora potențialul de succes al Windows Live Messenger. Adică în interoperabilitate și interconectare. Care nu funcționează decât cu chat scris către Yahoo.

wlmess-18wlmess-19wlmess-20

wlmess-21

wlmess-23

Asta va face ca majoritatea utilizatorilor, obișnuiți cu Yahoo Messenger să rămână pe Yahoo, și să nu migreze pe Windows Live Messenger. Chiar am avut ocazia să testez cu un prieten utilizarea Messengerului, el fiind obișnuit, de voie, de nevoie cu Yahoo Messenger. Trebuie să remarc că i-a venit destul de greu și chiar peste mână să se descurce, la o primă întălnire cu noua versiune, chiar dacă este utilizator foarte avansat de PC și MAC.

În concluzie …

Așa cum am mai discutat și săptămâna trecută la „Windows fără limite”, cu Ionuț Bălan, de la Chip România, serviciile sunt așa cum sunt și mai niciodată un utilizator pretențios nu va folosi toată gama de la un singur furnizor (asta e părerea lui Ionuț), dar la un moment dat te mai și saturi să tot fii nevoit să ai messenger de la Yahoo, mail de la Windows Live, Picassa de la Google, etc (asta era opinia mea). Mai ales atunci când folosești programe client ale acestor servicii pe PC-ul tău. E groaznic să ai mereu instalate și deschise în paralel și Windows Live Messenger, și Skype, și Windows Live Messenger, să mai ai și Outlook deschis și să mai ai nevoie și de Digsby sau de Seesmic pentru a-ți controla pe deplin necesitățile de comunicare pe toate canalele la care ai recurs.

Pentru mine, soluția ideală este Digsby, care este un agregator social foarte capabil, flexibil și reușit. Ba chiar pot spune despre Digsby că este ceea ce trebuia de fapt să fie Windows Live Messenger. Microsoft ar fi făcut mai bine să cumpere Digsby și să îl ofere ”rebrănduit”.

Încercările mele repetate de a-l contacta pe Brandon LeBlanc de la Microsoft USA pentru a-i adresa întrebări suplimentare pe tema integrării cu Twitter au fost sortite eșecului, pentru că nu am primit nici un răspuns. În plus, discuțiile pe care le-am avut în ultima vreme cu cei de la Microsoft România mi-au lăsat impresia că Windows Live nu preocupă pe nimeni. Normal, pentru c[ este un program gratuit, care nu aduce profituri.

Despre Digsby voi scrie un articol amplu foarte curând. Așa că dezinstalez Windows Live Messenger chiar acum. Mi-am făcut datoria de a încerca să îi dau șanse, de a-l testa și de a scrie acest review și nu am nevoie de aplicații inutile pe PC. Sorry, dar pentru mine, Windows Live Messenger has failed.

Ai încercat vreodată să treci la Windows Live Messenger ? De ce ?

Back To Top
Search