Windows Live Essentials Wave 4 Beta este disponibil în 7 limbi și cere Windows 7 sau Windows Vista pentru a rula. Nu merge cu XP-ul …

După vestea confirmată potrivit căreia Internet Explorer 9 NU va funcționa cu Windows XP, iată că este rîndul suitei de aplicații Windows Live (Wave 4) să fie incompatibilă cu Windows XP, după cum anunță pinnula.fr.
La încercarea de a instala recent un build “scăpat” pe Internet, din Milestone 2 (versiunea 15.2.2585.119), site-ul Livesino.net a publicat un screenshot al viitorului site de download pentru Windows Live Wave 4 beta, potrivit căruia aplicațiile nu vor rula sub Windows XP:

Se arată că “Essentials este disponibil în 7 limbi și cere Windows 7 sau Windows Vista pentru a rula.”

Nu scrie nicăieri Windows XP, drept pentru care … nu va merge cu Windows XP.
Vestea mă bucură sincer. M-am săturat de calculatoare cu Windows XP, sistem de operare complet depășit atît ca securitate informatică, dar și din punctul de vedere al tehnologiilor. Acestea se infectează foarte ușor, orice soluție de securitate ai folosi, iar acum vor avea probleme în a rula aplicații mai noi. A venit timpul să mergem mai departe și să lăsăm tehnologia învechită pe un raft de muzeu. Fie el și virtual.
Dacă mai e cazul, explicația acestei incompatibilități este clară : API-urile pentru randarea prin GPU (procesorul plăcii grafice) nu sunt prezente și nu mai pot fi implementate pe sisteme de operare mai vechi decît Windows Vista.

Back To Top
Search