Mult anticipatul Windows Phone 8.1 va introduce în 2014 cel puțin două schimbări majore: centrul pentru notificări și asistentul personal Cortana, replica Microsoft pentru Siri de la Apple.
The Verge citează surse apropiate de echipa Windows Phone potrivit cărora angajații Microsoft testează deja intern o versiune beta a Windows Phone 8.1 cu aceste noi caracteristici, iar un demo complet va fi disponibil foarte probabil la Build 2014, la începutul lui aprilie.
Nu se știe exact cum arată noul centru de notificări, dar sursele citate spun că funcționează similar cu cel din Android sau iOS, fiind accesibil prin tragere în jos de la marginea superioară a ecranului, cu acces la setări rapide. Dacă utilizatorul trage mai mult în jos, un istoric complet al notificărilor este afișat pe ecran.
Cortana, asistenta personală cu nume inspirat din jocul Halo va fi introdusă și ea odată Windows Phone 8.1. Se pare că va înlocui căutarea Bing în Windows Phone și va permite efectuarea de căutări și lansarea de funcții prin comenzi vocale sau prin ceea ce Microsoft numește ”conversații naturale”.
Windows Phone 8.1 mai aduce și alte schimbări în sistemul de operare pentru telefoane dezvoltat de Microsoft. De exemplu, se va introduce Bing Smart Search, similar cu ceea ce există acum în Windows 8.1, suport VPN, dar și control separat pentru nivelul sonor al alarmelor și pentru redarea audio. Hub-ul People din Windows Phone 8.1 va avea integrări Twitter și Facebook mai bune. Hub-ul Music va fi eliminat și va fi înlocuit de două servicii separate, Xbox Music și Xbox Video.

Back To Top
Search