Microsoft a anunțat că Windows Phone 8.1 Update vine săptămâna viitoare pentru utilizatorii Windows Phone care s-au înscris în programul Developer Preview.
Printr-un articol publicat de Joe Belfiore pe blogul Windows Phone, Microsoft a confirmat că va lansa Update pentru Windows Phone 8.1 începând de săptămâna viitoare pe terminalele înscrise în programul Developer Preview. Belfiore a anunțat acest update din China, unde se află pentru lansarea versiunii chineze a Cortana, care vine odată cu Update 1 în această țară.
Tot acum Cortana debutează în Canada, India și Australia ca versiune alfaVersiunea alfa a Cortana în Canada, India și Australia permite accesul utilizatorilor care doresc să activeze Cortana la versiunea US sau UK, în limba engleză.
După ce am scris ce aduce nou Windows Phone 8.1 Update în acest articol, haideți să vedem acum ce presupune pentru Microsoft lansarea Cortana în China.

China este cea mai mare piață pentru telefoane inteligente, iar cerințele pentru lansarea Cortana în această țară sunt complexe, din mai multe motive. Mai întâi trebuie făcută adaptarea produsului pentru specificul cultural chinez. Astfel, este oferită o interfață nouă, special proiectată pentru China, care simbolizează doi ochi, care comunică expresiv cu utilizatorii chinezi, pentru care acest gen de interacțiune este important. Nu doar interfața este modificată, ci și conținutul oferit este adaptat pentru China. Astfel, sunt disponibile informații despre gradul de poluare a aerului, restricții de trafic și informații despre industria de divertisment locală. În China Cortana se numeșteXiao Na” și vorbește chineza mandarin (chineza mandarin reprezintă majoritatea dialectelor din nordul și din sud-vestul Chinei), pe care o folosește pentru voce, vorbire și pentru text.
Pentru Marea Britanie, cerințele pentru Cortana sunt complet diferite. Astfel, pronunția și accentul sunt cele locale, informațiile sunt bazate pe Bing UK, sunt prezente informații de la Bursa Londoneză, iar personalitatea Cortana a fost adaptată pentru Marea Britanie.
Și dacă tot suntem la capitolul Cortana, Update 1 aduce unele caracteristici noi chiar și pentru versiunea US, cum ar fi amânări pentru remindere (snooze), noi elemente de personalitate (cereți verbal Cortanei: do an impersonation). De asemenea, dacă telefonul este conectat prin Bluetooth la sistemul de navigare al mașinii, Cortana poate invocată prin comanda verbală : call Cortana, după care se poate folosi în mod normal, dar în regim hands-free (fără mâini).
Una dintre caracteristicile mult așteptate este aceea de grupare a aplicațiilor pe ecranul Start – Live Folders. Zvonurile despre introducerea acestei caracteristici spuneau că ea va veni odată cu Windows Phone 8.1 RTM, dar ea este implementată abia cu Update 1. Spre deosebire de aplicația oferită anul trecut de Nokia, Live Folders arată și notificările de la aplicațiile grupate

Live Folders

Xbox Music. În Update 1 aplicația Xbox Music va avea un update major, care rezolvă toate problemele de până acum ale acesteia și care adaugă caracteristici cum ar fi Now Playing pe tile-ul dinamic al aplicației. Xbox Music va mai primi și alte caracteristici funcționale în viitorul apropiat.

Now-Playing

Îmbunătățiri pentru SMS. Update 1 permite selectarea mai multor mesaje și ștergerea sau trimiterea lor (forward) într-o singură comandă. De altfel, selecțiile multiple, acum prezente aleatoriu în aplicațiile native Windows Phone, vor fi introduse treptat în tot mai multe locuri odată cu Update 1.

Multi-select in lista SMS
Multi-select in lista SMS

Apps Corner. O caracteristică nouă, care are două scopuri:

  • administratorii din enterprise pot restricționa cu ajutorul Apps Corner aplicațiile care pot fi instalate și rulate, așa cum o pot face cu App Locker din Windows, fără a fi nevoie de o soluție mai complexă gen Mobile Device Management (MDM).
  • Apps Corner ar mai putea fi folosită pentru a face Windows Phone să funcționeze ca un automat pentru informare, prin pornirea direct într-o anumită aplicație din care utilizatorul nu poate ieși.
Apps Corner
Apps Corner

VPN pentru consumeri. Orice utilizator Windows Phone va putea activa așa-numitul consumer VPN care poate proteja telefonul și datele la conectarea în rețele Wi-Fi publice. Dacă este folosit într-o rețea cunoscută, acest tip de VPN poate izola telefonul față de alte dispozitive conectate la aceeași rețea.
Suport dual SIM pentru CDMA și GSM. Windows Phone 8.1 suportă nativ dual SIM-urile, dar odată cu Windows Phone 8.1 Update 1 nu mai este obligatoriu ca ambele SIM-uri să se conecteze la același tip de rețea. Astfel, telefoanele dual-SIM cu Windows Phone 8.1 Update 1 vor putea folosi un SIM CDMA și unul GSM în același timp, fără probleme. Se pare că această funcționalitate este foarte așteptată în China.
Primirea de notificări de la accesoriile Bluetooth. În prezent nu se pot primi notificări push de la accesorii gen ochelari inteligenți, senzori pentru sport, etc., dar acest lucru devine posibil cu Windows 8.1 Update
Posiibilitatea utilizării SD-cardurilor în procesul de actualizare. În versiunile curente, procesul de actualizare Windows Phone nu poate folosi spațiul disponibil de pe un SD card, ceea ce poate crea probleme pe telefoanele cu spațiu de stocare intern redus. Odată cu Update 1, procesul de actualizare poate utiliza spațiul de stocare de pe SD-card.
Suport pentru încărcare rapidă. Tehnologia permite încărcarea mai rapidă a telefonului folosind standardul Qualcomm Quickcharge 2.0, și va funcționa cu telefoanele existente.
Numele intern la Microsoft pentru Update este GDR1, dar reprezentanții companiei vorbesc oficial despre el ca Update 1.  Acest nume oficial este folosit pentru a se face legătura cu Windows 8.1 Update. Microsoft a mai confirmat că vor exista și Update-uri ulterioare.

Back To Top
Search