Build 2014 a adus foarte multe informații despre Windows Phone 8.1. Sigur, Cortana este vedeta conferinței, dar la o sesiune Build, Microsoft a confirmat și această caracteristică: telefoanele cu WP 8.1 vor salva așezarea dalelor (tiles) de pe ecran și vor permite restaurarea ei.

Această caracteristică, împreună cu Action Center mi-au întărit convingerea că trecerea la Windows Phone din toamna trecută nu a fost o greșeală, dimpotrivă. De la cumpărarea telefonului l-am resetat de două-trei ori și cel mai mare regret a fost că niciodată nu mai reușeam să reconstitui complet un anumit layout care mi-a plăcut foarte mult anterior. Adică aveam screenshots, dar nu era același lucru, pentru că nu am avut inspirația de a salva și partea inferioară, care era și ea foarte bine organizată.
În demo-ul de la Build, Microsoft a arătat că tile-urile sunt restaurate în pozițiile anterioare și au chiar și imaginile afișate anterior. Aceasta completează experiența din Windows 8, care sincronizează așezarea tile-urilor din ecranul Start între PC-uri. WIndows Phone, chiar dacă readucea aplicațiile instalate anterior, nu readucea așezarea tile-urilor, ceea ce era destul de frustrant și consuma timp.
Build-ul final Windows Phone 8.1 este așteptat pe 14 aprilie. El va ajunge atunci la producătorii de telefoane, apoi (să sperăm că nu după mult timp) la developeri și entuziaști, ca preview.
 

Back To Top
Search