În paralel cu promovarea Windows 8.1 Update 1, Microsoft lucrează la îmbunătățirea aplicațiilor proprii pentru utilizarea cu mouse-ul și tastatura. Acum a venit rândul Windows Store să primească un face-lift destul de interesant, după părerea mea.

Acesta este un update major, iar acum Windows Store (Magazinul Windows) arată bine pe orice deveice. Mai mult, este foarte ușor să găsești cele mai populare aplicații folosind noile criterii de filtrare.
Dacă ne uităm atent, vom realiza imediat de ce acesta este un update major. Navigarea prin Store este acum mai bine structurată, iar meniul din partea de sus este permanent afișat pe ecran, ceea ce face ca aplicațiile să fie mai ușor de găsit și pentru cei care folosesc un mouse.

Update-ul pentru Store a venit prin Windows Update, în Patch Tuesday-ul de marți, 13 mai. Căutați pe PC actualizări și instalați-le. După restart, accesați Windows Store pentru a vă convinge de ceea ce spuneam mai sus.

Care sunt caracteristicile noi din Windows Store ?

Aplicațiile promovate (featured) sunt pe prima pagină. Aplicațiile selectate de Microsoft pentru promovare sunt afișate la vedere. Cele care au reduceri au noul preț afișat cu roșu, iar cel vechi tăiat cu o linie.
Meniul (bara) de navigare permanent pe ecran. Meniul este vizibil permanent, ceea ce asigură navigarea ușoară a secțiunilor Windows Store.
Noul grup ”Colecții” este vizibil pe prima pagină. Colecții cum ar fi Getting Started, Red Stripe Deals sau The Newsstand  sunt și ele prezente pe prima pagină și în meniul din partea de sus.
Linked apps – adică aplicațiile care sunt disponibile atât pe Windows 8.1 RT cât și pe Windows Phone, pot fi acum cumpărate pe un device și primesc licență și pe celălalt (tabletă/PC – telefon). Aceste aplicații sunt marcate cu acest simbol:
Windows Store May 15 2014 Update - 07
Același simbol este folosit și în Windows Phone Store.
Adaptare inteligentă – magazinul nu va promova aplicațiile care au neapărat nevoie de touch screen dacă PC-ul de pe care accesați Windows Store nu are un ecran tactil. Dacă totuși instalați asemenea aplicații pe un PC non-touch, veți fi notificați.
Vă aștept la comentarii cu impresiile voastre despre noul design. Ce vă place și ce nu vă place la noul design Windows Store ?

Back To Top
Search