W8 App-Opportunity

Așa cum știm de ceva vreme, Windows 8 beta este programat pentru finele lunii februarie. Tot atunci va fi disponibil și Windows Store, iar acesta va fi singurul loc de unde vom mai putea să descărcăm în Windows 8 aplicații Metro, jocuri și publicații.
Așadar nu vom putea descărca doar aplicații ci și cărți, reviste, filme. Chiar dacă lucrurile se pot schimba în viitor, acesta a fost viziunea inițială. În același timp, Microsoft încearcă să atragă dezvoltatorii de aplicații oferind beneficii mai mari decât Apple sau Google pentru publicarea de aplicații.
[box type=”green”] Inițial, cota oferită dezvoltatorului pentru fiecare aplicație intrată în Windows Store este de 70% (la fel ca la Apple App Store), iar imediat după ce aplicația Windows 8 ”sare” la vânzări de 25.000 de USD, cota devine 80% până în clipa în care aplicația este retrasă.
Avantajele sunt clare aici și potențialul pe măsură. Microsoft spune că în următoarele 12 luni, peste 400 de milioane de sisteme x86 (în sensul PC și laptop, notebook) vor fi vândute. Atâtea sisteme, atâția potențiali clienți pentru aplicația ta Windows 8 ! Ce alt motiv mai bun poate exista ca să te apuci de dezvoltat aplicații Metro pentru Windows 8 ?[/box] Microsoft promite flexibilitate și transparență în tot acest proces, oferind dezvoltatorilor mai multă libertate și instrumente de dezvoltare pentru a aduce rapid aplicații în App Store și pentru ca ei să poată începe  să câștige bani cât mai repede.
Windows Store pentru Windows 8 va fi lansat la sfârșitul lui februarie 2012, odată cu versiunea beta a noului sistem de operare, iar inițial Microsoft va accepta doar aplicații gratuite venite de la dezvoltatorii care vor primi invitații în acest sens.
VIDEO: Antoine Leblond (Microsoft) detaliază oportunitățile oferite de Windows Store dezvoltatorilor de aplicații, inclusiv detalii economice și condiții de participare.

Back To Top
Search