Windows-10-Generic-desktop

Ieri la WinHEC Microsoft a făcut o serie de anunțuri importante privind Windows 10 și noi parteneriate hardware.

Windows 10 lansat la vară

Microsoft a anunțat că Windows 10 vine în vară pe 190 de piețe, fiind oferit în 111 limbi.
Referitor la perioada calendaristică, lansarea în vară este o mișcare inspirată, care permite elevilor și studenților să se doteze înainte de începerea cursurilor și nu după, cum s-a întâmplat cu versiunile Windows anterioare.

Specificații Hardware pentru Windows 10

Până în acest moment nu era clar care sunt cerințele hardware minimale pentru Windows 10, având în vedere că acesta va rual inclusiv pe telefoane, nu doar pe PC-uri și tablete.
Cerințele hardware ramân similare cu cele pentru Windows 8.1, respectiv 512MB RAM și 4GB stocare internă, dar device-urile cu 4 GB vor trebui să aibă SD card pentru a se putea instala update-uri și aplicații.
Device-urile mobile sunt acum definite mai clar, ca având ecrane de la 3 la 7,99 inches, iar cele pe care va rula Windows 10 Mobile vor avea rezoluții de la 800 x 480 px până la 2560 x 2048 px. Limita superioară de rezoluție sugerează că vom putea vedea la toamnă phablet-uri cu o rezoluție extraordinară, ceea ce este foarte interesant.
Pe desktop, Windows 10 are limita inferioară a diagonalei ecranului de 8 inches la device-uri pentru consumeri și 7 inches pentru versiunea Pro.

ROM Windows 10 pentru hardware Android

Microsoft și Xiaomi vor rula un program Windows 10 Preview pentru un grup restrâns de parteneri și utilizatori, prin care va permite instalarea Windows 10 Mobile pe device-uri Android pentru colectare de feedback.

Acest ROM va oferi aceeași experiență Windows 10 și pentru utilizatori de device-uri Android, ceea ce deschide perspective largi pentru sistemul de operare mobil de la Microsoft.

Noi parteneri hardware (OEM)

Vestea este aici aceea că Lenovo devine partener hardware pentru telefoane cu Windows. Momentan nu există foarte multe detalii, dar este de așteptat ca odată cu lansarea Windows 10 la vară să vedem telefoane Lenovo cu Windows Mobile.

Alte parteneriate noi

Poate una dintre cele mai importante vești de la WinHEC este aceea a încheierii de noi parteneriate cu unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din China, printre care Tencent, care va aduce QQ pe Windows Mobile.
https://youtu.be/J_m-1ldHxqA
Companiile cu care Microsoft a semnat acorduri își vor porta serviciile și aplicațiile și pe Windows 10, prin aplicații universale.

Back To Top
Search