WPC-Conference11

La Microsoft Worldwide Partner Conference, conducerile Microsoft și Intel au detaliat unele dintre noile cerințe de sistem audio, Bluetooth și TPM (Trusted Platform Module) care vor fi introduse din 2014 și 2015 pentru echipamentele destinate Windows 8.x client.
„How to talk to customers about Windows devices” este sesiunea WPC la care Microsoft a oferit detalii despre unele caracteristici hardware care vor fi suportate de Windows 8.1 și versiunile următoare.
Microsoft colaborează îndeaproape cu partenerii OEMs pentru a se asigura că echipamentele noi cu touch, cu greutate și grosime reduse, mai rapide și cu autonomie prelungită, suport pentru caracteristici de securitate „moderne”, conectivitate și senzori noi vor fi lansate pe piață. În partea a doua a acestui an, aceste device-uri vor utiliza noile caracteristici pe care Microsoft le-a adăugat în Windows 8.1, inclusiv suport pentru NFC (Near Field Communication) și autentificare biometrică, îmbunătățirile pentru modul de afișare portret și InstantGo (Connected Standby modernizat și redenumit) pentru a permite device-urilor să pornească instantaneu și să actualizee informațiille și aplicațiile.
De asemenea, „Precision Touchpads” sunt acum disponibile pentru certificare hardware Windows 8.1. Precision Touchpads sunt obligatorii pe toate sistemele cu ARM și facultative pe cele x86/x64, potrivit documentației Microsoft.
În timp vor exista noi standarde hardware care se vor adăuga la cerințele actuale pentru device-urile Windows care se vor certificate de Microsoft, s-a mai arătat la sesiunea „How to talk to customers about Windows devices” de la WPC susținută de Lee Sabow, Group Manager.
În ianuarie 2014, sistemele Windows certificate vor suporta obligatoriu Bluetooth pe toate device-urile cu Wi-Fi. Camera web frontală de 720p este obligatorie pentru device-urile cu display integrat (tablete, notebook-uri și all-in-one). De asemenea vor crește cerințele standardelor pentru fidelitatea audio la difuzoare și microfoane a mai adăugat Sabow, în special pentru partenerii care furnizează echipamente utilizate cu Lync, soluția business unificată de comunicare de la Microsoft.
Cerinte pentru certificare Windwos 8.1
În ianuarie 2015, TPM 2.0 va fi obligatoriu pe toate dispozitivele certificate Windows. TPM, adică Trusted Platform Module, este o specificație și o implementare pentru un cripto-procesor.
Microsoft a actualizat la finalul lunii iunie documentația pentru certificare Windows 8 pentru a reflecta toate aceste cerințe adiționale ale Windows 8.1 pentru 2014 și 2015.
Microsoft lucrează la îmbunătățirea ratei de adopție Windows 8 în zona OEM. La WPC, Kevin Turner, COO (Chief Operating Officer), a recunoscut că ecosistemul partenerilor a fost cu 18 până la 24 de luni în urmă față de Microsoft și Windows 8, ceea ce a condus la absența device-urilor apte să exploateze pe deplin noile caracteristici din Windows 8.
Reprezentanții Microsoft au sugerat partenerilor să adreseze „3 întrebări dificile” dar esențiale atunci când încearcă să ajute utilizatorii la alegerea unui PC:

  • De ce anume este nevoie în frima respectivă
  • Care sunt cerințele IT
  • Ce doresc utilizatorii

Potrivit Microsoft, partenerii ar trebui să încerce să ajute clienții să definească mai bine ceea ce așteaptă de la „un device comercial,” utilizând în context termeni ca ” PC principal”, ” PC companion”, „PC executive” și „PC specializat”.

Back To Top
Search