RT-no-more11

Wall Street Journal scrie că producătorul taiwanez de echipamente Asustek Computer Inc. a anunțat oficial că nu va mai fabrica tablete cu Windows RT, din cauza vânzărilor slabe.

„Nu este doar opinia noastră, sentimentul dominant în industrie este de asemena că Windows RT nu a avut succes” – a spus șeful executiv al Asus, Jerry Shen.

Shen a precizat că Asus va mai produce echipamente Windows 8 doar cu chipuri Intel, din cauza incompatibilității Windows RT cu aplicațiile și programele clasice, desktop. Criticii Windows RT au atras atenția în repetate rânduri asupra faptului că acest sistem de operare nu are destule aplicații de calitate pentru a putea concura cu platformele Android sau iOS. Shen a spus că în trimestrul II Asus a înregistrat pierderi la vânzările de tablete cu Windows RT, dar nu a dat cifre concrete.
Anunțul vine să confirme ceea ce chairman-ul Jonney Shih declara săptămâna trecută pentru  AllThingsD : „rezultatele [device-urilor cu RT] nu sunt foarte promițătoare” și că Asus își concentrează atenția spre device-uri Intel.

Back To Top
Search