Tableta-Nokia-RT11

The Verge citează surse care declară că Nokia pregătește o tabletă Windows RT cu diagonala de 10.1-inch. Tableta – cu nume de cod Sirius -va fi lansată curând. Fotografiile prototipurilor scăpate mai devreme luna aceasta pe Internet nu sunt foarte sugestive, dar designul final se va apropia de seria Nokia Lumia pentru Windows Phone.

Tableta va fi ceva mai subțire decât iPad-ul actual,  și mai ușoară, cântărind puțin peste 450 de grame. Corpul va fi colorat, iar Nokia va include o cameră spate de 6 megaplixeli, iar frontal (spre utilizator, dinspre ecran) una de 2 megapixeli.
Display-ul de 10.1-inch va avea o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și este optimizat pentru claritatea afișării la lumină exterioară puternică. Sursele The Verge mai spun că tableta va îngloba procesorul quad-core Qualcomm Snapdragon 800 și 2GB RAM. Nokia țintește o autonomie de 10 ore cu conectivitate LTE. Alte posibile caracteristici mai includ un port microSD port care va extinde cei 32GB de storage, un conector Micro HDMI  și un port Micro USB.
Totodată Nokia se pare că va furniza și o tastatură pentru tableta Sirius, în care va include o baterie suplimentară. Alte accesorii opționale vor fi anunțate la lansare.
Prețul Sirius se vrea competitiv cu cel iPad, fără a scădea inițial sub acesta.
Nokia va prezenta tableta la un eveniment programat la New York, peste mai puțin de o lună.

Back To Top
Search